Flavoured Water

Flavoured water

Niets gezonder en lekkerder dan water. Als je dorst hebt, drink dan vooral lekker kraanwater. En . . . er is geen beter kraanwater dan in Nederland. Om te variëren kun je je water gaan ‘flavouren’ of parfumeren. Eindeloze variaties zijn er mogelijk. Hieronder een aantal mogelijkheden.

Munt-citroenwater

Doe in een glas bubbeltjeswater een takje munt. Om meer smaak te krijgen kun je de munt kneuzen. Dit doe je door de munt even goed aan te drukken in je handen. Je kunt ook kneuzen door munt in de ene hand te leggen en er met de andere hand een flinke klap op te geven. Je zult merken dat de smaak vrij komt. Vul het glas op met ijs, een stukje citroen en als het lekker vindt een stukje gember.

Kruidenwater

Kies eens voor specerijen in je water! Bijvoorbeeld speculaaskruiden of kaneel. Of een combinatie van kaneel en chilipoeder. Met een schijfje citroen en ijsblokjes erbij is het helemaal feest. Oneindig veel combinaties mogelijk.

Vanillewater

Vanillewater is heel simpel te maken. Snijd een vanillestokje door de lengte in tweeën. Rasp met een mesje de binnenzijde leeg. Doe de vanillerasp in een glas met bubbeltjeswater en voeg citroensap naar smaak toe. Serveer ijskoud. Gebruik het vanillestokje als roerstaafje.

Maiswater

Voor maiswater neem je 25 gram maiskorrels uit blik en je voegt hier 80-100 ml kraanwater aan toe. Mix het mengsel met blender of staafmixer tot een egaal geheel. Zeef het mengsel met een bolzeef zodat de schilletjes niet in het glas komen. Voeg citroensap naar smaak toe en drink het maiswater ijskoud.

Lees de blog van Lex Lemmers over flavoured water