Bojito

Bojito

De Bojito is de alcoholvrije interpretatie van het zeer populaire drankje de Mojito. In de naam Bojito wordt er gerefereerd naar de beroemde aap Bokito, die ooit een vrouw aanviel uit  ‘liefde'. Van munt word je sterker. Oftewel, het maakt krachten in je los en werkt verfrissend op je gestel, zodat het helpt om wakker te blijven in de lange nacht waar Cupido ook zijn weg vindt.
Bojito geeft je kracht om wakker te blijven in de lange nacht

Ingrediënten

  • 6 à 8 blaadjes munt
  • Halve limoen in 4 stukjes gesneden
  • 4 gram vanillesuiker (1 afgestreken theelepel/half zakje)
  • 20 gram kristalsuiker (2 barlepels)
  • Tonic, bitter lemon of ginger ale
  • Crushed ijs of ijsklontjes

Glas: In een groot breed longdrinkglas of stevig wijnglas

Mengtechniek: Builden

Garnituur: takje munt en aan de rand van het glas een partje limoen

Bereidingswijze:

De basis van de Bojito is limoen, suiker en munt. Op deze basis kun je eindeloos variëren. Hou je van een vleugje gember dan gebruik je ginger ale, hou je van wat zuurder dan gebruik je bitter lemon en hou je van een lekker bittertje dan is de tonic ideaal. Je maakt de Bojito als volgt. Neem een stevig breed glas. Doe de limoen, vanillesuiker en de kristalsuiker in het glas. Met een stampertje alles stevig aandrukken waarbij je een draaiende beweging maakt (zeker een keer of tien). Kneus de munt zodat de smaak en geur goed vrij komt en voeg deze toe. Vul het glas tot ongeveer tweederde op met crushed ijs of ijsklontjes. Met een barlepel (of lange dessertlepel) het suiker-limoen-munt-mengsel goed mengen met het ijs. Vul  het glas daarna naar smaak op met tonic, bitter lemon of ginger ale (eventueel nog een scheut bubbeltjeswater). Roer met een barlepel alle ingrediënten van de Bojito nog een keer goed door elkaar. Zet het stukje limoen op de rand van het glas en voeg een takje munt toe als garnituurtje. De geur van de munt komt je tegemoet bij iedere slok die je neemt!

Tip:

Je kunt het extra lekker maken door een scheutje perensiroop toe te voegen. Lees de blog van Lex Lemmers over limoen en de Bojito: http://ikpas.nl/bericht-uit-het-smaaklab-limoen-en-de-bojito/