Gratis beeldverhalen

Hier vind je een overzicht van de verschillende beeldverhalen. Deze beeldverhalen zijn ontwikkeld samen met een groep (aanstaande) moeders uit heel Nederland. Dit is voortgekomen uit het PROMISE project. PROMISE, gefinancierd door Fonds NutsOhra (FNO), test nieuwe werkwijzen en materialen bij zwangeren en jonge moeders in heel Nederland. Met dank aan financiering van FNO kun je gratis beeldverhalen bestellen om kennis te maken met deze materialen.

Download hier de beknopte handleiding voor meer informatie over hoe en bij wie je deze beeldverhalen kan inzetten.

‘Hulp bij stoppen met roken’

(Voor alleenstaande zwangeren)

In dit boekje wordt een verhaal verteld aan de hand van afbeeldingen en eenvoudige teksten. De hoofdpersoon, Wendy, is zwanger en laat zien wat ze doet om te stoppen met roken.

Zorgverleners kunnen het beeldverhaal uitdelen of laten zien tijdens het gesprek met zwangere vrouwen over stoppen met roken.

'Hulp bij stoppen met roken'

(Voor zwangere vrouwen en partners)

In dit boekje wordt een verhaal verteld aan de hand van afbeeldingen en eenvoudige teksten. De hoofdpersonen, Wendy en Steven, verwachten een baby en laten zien wat ze doen om te stoppen met roken.

Zorgverleners kunnen het beeldverhaal uitdelen of laten zien tijdens het gesprek met zwangere vrouwen over stoppen met roken. 

‘Rookvrij blijven met hulp’

(Na de zwangerschap)

In dit boekje wordt een verhaal verteld aan de hand van afbeeldingen en eenvoudige teksten. De hoofdpersonen, Wendy en Steven, hebben een baby gekregen en laten zien wat ze doen om rookvrij te blijven na de zwangerschap.

Kraamverzorgenden en jeugdartsen- en verpleegkundigen kunnen het beeldverhaal uitdelen of laten zien tijdens het gesprek met ouders van (pasgeboren) baby’s over stoppen met roken.

Bestelformulier

Let op: OP = OP! Het kan voorkomen dat u een bestelling plaatst, maar dat de gratis beeldverhalen helaas al zijn vergeven. U krijgt dan z.s.m. bericht.

Gratis beeldverhalen

Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Uw adresgegevens worden uitsluitend gebruikt om het bestelde materiaal te verzenden. Uw email-adres wordt uitsluitend gebruikt voor de orderbevestiging en klantenservice (mocht er iets zijn met de bestelling). Kijk voor meer informatie over hoe wij omgaan met persoonsgegevens in ons privacystatement

Vul hier uw beroep(sgroep) in indien u 'anders' heeft gekozen bij de voorgaande vraag.

U kunt de volgende sets bestellen

PM0421G = 'Hulp bij stoppen met roken’: Voor alleenstaande zwangeren (set van 10)
PM0422G = 'Hulp bij stoppen met roken': Voor zwangere vrouwen en partners (set van 10)
PM0423G = ‘Rookvrij blijven doe je met hulp’: Na de zwangerschap (set van 10)