Ernstige psychische aandoeningen-trainingen

Ernstige psychische aandoeningen trainingen

Nederland telt ongeveer 160.000 volwassen GGZ-cliënten met ernstige psychische aandoeningen (EPA). Het Trimbos-instituut heeft verschillende trainingen voor professionals om de zorg voor deze doelgroep te verbeteren. Hieronder vindt u een overzicht. Onze ernstige psychische aandoeningen trainingen kunt u zowel incompany als op open inschrijving volgen. Wilt u uw expertise vergroten op een ander onderwerp, bijvoorbeeld trainingen over drugs, alcohol of tabak? Bekijk dan het overzicht van ons complete aanbod.

Naar het trainingsoverzicht

Aan de slag met Zorgstandaarden!

Hoe kunnen zorgprofessionals aan de slag met een praktische vertaling van zorgstandaarden naar zorgpaden? En hoe kunt u daaraan bijdragen? De training kan incompany plaatsvinden.
lees verder

De kunst en kunde van implementatie

In deze training op maat leert u de kunst en kunde van het implementeren.
lees verder

Dubbele diagnose: 3-delige training

Trainingen gericht op een geïntegreerde behandelaanpak bij de combinatie verslaving en een psychiatrische aandoening.
lees verder

Dubbele diagnose: basistraining

Wilt u meer weten over problemen die spelen bij cliënten met een dubbele diagnose en hoe u daar als hulpverlener het beste op in kunt spelen?
lees verder

KOPP/KVO : Doe-Praatgroep

Werkt u met kinderen van ouders die verslaafd zijn en/of psychische problemen hebben? De interventie ‘Doe-praat Groep’ heeft als doel te voorkomen dat kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar zelf ernstige problemen ontwikkelen.
lees verder

Machine Learning in de (klinische) praktijk

Ben je benieuwd wat Machine Learning kan betekenen voor de GGZ? En hoe het kan helpen bij het verbeteren van de klinische praktijk? Als je wilt leren hoe je Machine Learning kunt toepassen binnen je organisatie om zo de zorg verder te verbeteren, ben je van harte welkom!
lees verder

Omgaan met personen met verward gedrag

Kun je in je werk te maken krijgen personen met verward of moeilijk te snappen gedrag? In deze training leer je de achtergronden van verward gedrag dat voort kan komen uit psychiatrie, LVB en/of middelengebruik. Met behulp van eigen casuïstiek gaan we in op ervaren knelpunten en hoe je daar beter mee om kunt gaan.
lees verder

ROPI-R | Basistraining

Ligt uw organisatie op koers als het gaat om herstelondersteunende zorg? De Recovery Oriented Practices Index - Revised (ROPI-R) is een instrument waarmee u dit kunt meten.
lees verder

ROPI-R | Terugkomdag

Deze training kan alleen gevolgd worden als u eerder de basistraining heeft gevolgd en een 'ROPI-R verslag' heeft afgerond.
lees verder

Samen Beslissen in de GGZ

Het stimuleren van Samen Beslissen (shared decision making) is een belangrijk thema binnen de GGZ. In de training ‘Samen Beslissen in de GGZ’ worden Routine Outcome Monitoring (ROM) en kwaliteitsstandaarden ingebed in het Samen Beslissen. Hiermee kunnen professionals, patiënten en hun naasten samen beslissingen nemen over de best passende behandeling.
lees verder

Vaardigheidstraining Emotie Regulatie Stoornis II (VERS II)

Het VERS II aanbod sluit aan op de VERS I. Deelname aan VERS II is alleen mogelijk als u de eerste training al heeft afgerond.
lees verder

Vaardigheidstraining Emotie Regulatie Stoornis (VERS I)

Bent u geïnteresseerd in het geven van de VERS training? Bent u hulpverlener met minimaal een HBO opleiding, heeft u ervaring met het geven van groepsbehandelingen en heeft u enige kennis van borderlinepersoonlijkheidsstoornissen? Dan kunt u zich aanmelden voor onderstaande training.
lees verder

Bekijk ook onze andere trainingen per thema: