Depressie en angst trainingen

Veel mensen krijgen in hun leven te maken met psychische problemen zoals depressie en angst. Heeft u in uw werk te maken met mensen die last hebben van bijvoorbeeld depressie of angst ? Met de depressie en angst trainingen van het Trimbos-instituut kunt u uw expertise op dit gebied vergroten.

Veelvoorkomende psychische aandoeningen trainingen

Hier vindt u een overzicht van onze trainingen op het gebied van veelvoorkomende psychische aandoeningen zoals depressie en angststoornissen, voor professionals en hulpverleners. Onze depressie en angst trainingen kunt u zowel incompany als op open inschrijving volgen. Wilt u uw expertise vergroten op een ander onderwerp bijvoorbeeld trainingen over drugs, alcohol of tabak? Bekijk dan het overzicht van ons aanbod.

Naar het trainingsoverzicht

Aan de slag met Zorgstandaarden!

Hoe kunnen zorgprofessionals aan de slag met een praktische vertaling van zorgstandaarden naar zorgpaden? En hoe kunt u daaraan bijdragen? De training vindt plaats op 25 mei en 8 juni 2018 (beide keren van 9:30 - 12:30).
lees verder

Geen paniek

Train de trainer waarin u leert om de cursus 'Geen paniek' te geven aan volwassenen met paniekstoornissen.
lees verder

HoNOS 65+

De Health of the Nation Outcome Scales 65+ (HoNOS 65+) vragenlijst geeft inzicht in het mentaal en sociaal functioneren van cliënten. Binnen de ouderenpsychiatrie is de HoNOS 65+ een veelgebruikt instrument in het kader van Routing Outcome Measurement (ROM).
lees verder

Improving implementation practice | 9 februari 2018

Na het succes van 2017 met ruim 150 deelnemers, organiseren de VU, VUmc en het Trimbos-instituut voor de tweede maal een internationaal implementatie symposium. Dit jaar onder de titel: "Improving implementation practice: a one-day implementation science conference". De conferentie vindt plaats op vrijdag 9 februari in Amsterdam.
lees verder

Klachtgerichte Mini Interventies (KMI's) | Train de trainer

In de train-de-trainer leer je de inhoud van de KMI's. Dit zijn korte interventies die zich richten op specifieke en veelvoorkomende klachten die cliënten ervaren.
lees verder

KOPP/KVO | Piep zei de muis | Train de Trainer

Werkt u met kinderen van ouders die verslaafd zijn en/of psychische problemen hebben? De interventie ‘Piep zei de muis’ is gericht op het voorkomen dat kinderen in de leeftijd van 4-8 jaar zelf ernstige psychische problemen ontwikkelen.
lees verder

KOPP/KVO | Piep zei de muis | voor AZC

Heeft u in uw werk bij een AZC te maken met kinderen van ouders die verslaafd zijn en/of psychische problemen hebben (in de leeftijd van 4-8 jaar)? Vraagt u zich af hoe u hen de juiste begeleiding kunt bieden?
lees verder

KOPP | Ouder-Baby interventie | Meerdaagse training

Hoe kunt u als hulpverlener de kwaliteit van de interactie verbeteren tussen depressieve ouders en hun baby?
lees verder

Open en Alert

Met de online vaardigheidscursus van 'Open en Alert voor de LVB-zorg en residentiële jeugdhulpverlening' leert u in 9 lessen van ca. 10 minuten hoe u alcohol- en drugsgebruik bij uw cliënten kunt signaleren, hoe u deze signalen bespreekbaar kunt maken en hoe u (problematisch) alcohol- of drugsgebruik kunt begeleiden. Aan de hand van gefilmde casussen leert u hoe u het beste met hen in gesprek kunt gaan.
lees verder

Op zoek naar zin | Train de trainer

Na het volgen van deze training kunt u de cursus Op zoek naar zin geven aan bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen met een somatische beperking. De cursus is gericht op het verminderen van depressieve klachten en verbeteren van psychisch welbevinden.
lees verder

Samen Beslissen in de GGZ | Train de Trainers training

Hoe kun je als behandelaar/ervaringsdeskundige cliënten zo goed mogelijk ondersteunen bij het nemen van beslissingen die betrekking hebben op de behandeling? Vind jij dat ook belangrijk en wil je jouw collega’s daarin trainen?
lees verder

Signaleren postpartum depressie | Online cursus

In zes lessen van 30 minuten leert u de kennis en vaardigheden die nodig zijn om depressieve klachten bij aanstaande en pas bevallen moeders te herkennen en adequate actie te ondernemen.
lees verder

Signaleren van depressie | Online cursus

In zes lessen van 20-30 minuten leert u de kennis en vaardigheden die nodig zijn om depressieve klachten bij cliënten/patiënten te herkennen en adequate actie te ondernemen.
lees verder

Signaleren van depressieve klachten bij kinderen en jongeren

Wist u dat 1 op de 5 jongeren rondloopt met depressieve gevoelens? Als deze klachten tijdig worden herkend en de juiste hulp wordt aangereikt, is de kans op een echte depressie veel kleiner.
lees verder

Zicht op Evenwicht | Train de trainer

De Zicht op Evenwicht van 5 juni is volgeboekt. De nieuwe training is op 6 september waar u zich voor kunt inschrijven onder de kolom "Schrijf u nu in" aan de rechterzijde. De training en de effectiviteit ervan is gebleken uit de hoge aantallen inschrijvingen en goede evaluaties die wij tot nu toe van alle deelnemers hebben mogen ontvangen. Werkt u met of voor ouderen die bang zijn om te vallen? Bent u geïnteresseerd in het geven van een cursus die deze angst vermindert? Schrijf u dan gelijk in!
lees verder

Bekijk ook onze andere trainingen per thema: