• Zoek
  • NL / EN

Depressie en angst trainingen

Veelvoorkomende psychische aandoeningen trainingen

Hier vindt u een overzicht van onze trainingen op het gebied van veelvoorkomende psychische aandoeningen zoals depressie en angststoornissen, voor professionals en hulpverleners. Onze depressie en angst trainingen kunt u zowel incompany als op open inschrijving volgen. Wilt u uw expertise vergroten op een ander onderwerp bijvoorbeeld trainingen over drugs, alcohol of tabak? Bekijk dan het overzicht van ons aanbod.

Naar het trainingsoverzicht

Aan de slag met Zorgstandaarden!

Hoe kunnen zorgprofessionals aan de slag met een praktische vertaling van zorgstandaarden naar zorgpaden? En hoe kunt u daaraan bijdragen? De training kan incompany plaatsvinden.
lees verder

Angst en depressie bij jongeren | Wat werkt?

Angst en depressie komen veel voor onder jongeren. Uit het overschot van beschikbare programma’s voor de behandeling van angst en depressie, zijn nu de werkzame elementen verzameld in een aantal modules.
lees verder

De kunst en kunde van implementatie

Deze training op maat leert u de kunst en kunde van het implementeren. In dit deel worden enkele methoden besproken en op basis van de behoefte enkele methodes nader uitgewerkt:
lees verder

Doe-Praatgroep | Train de trainer

Werkt u met kinderen van ouders die verslaafd zijn en/of psychische problemen hebben? De interventie ‘Doe-praat Groep’ heeft als doel te voorkomen dat kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar zelf ernstige problemen ontwikkelen.
lees verder

Geen paniek

Train de trainer waarin u leert om de cursus 'Geen paniek' te geven aan volwassenen met paniekstoornissen.
lees verder

Implementation Science Conference | 8 februari 2019

Na het succes van 2017 en 2018 met ruim 150 deelnemers, organiseren het Trimbos-instituut, Amsterdam UMC en het Nederlands Implementatie Collectief voor de derde maal een internationaal wetenschappelijk symposium over implementatie en implementatieonderzoek. Het symposium vindt plaats op vrijdag 8 februari 2019 in een prachtige kerk in Utrecht.
lees verder

Klachtgerichte Mini Interventies (KMI's) | Train de trainer

In de train-de-trainer leer je de inhoud van de KMI's. Dit zijn korte interventies die zich richten op specifieke en veelvoorkomende klachten die cliënten ervaren.
lees verder

KOPP/KVO | Piep zei de muis | Train de Trainer

Werkt u met kinderen van ouders die verslaafd zijn en/of psychische problemen hebben? De interventie ‘Piep zei de muis’ is gericht op het voorkomen dat kinderen in de leeftijd van 4-8 jaar zelf ernstige psychische problemen ontwikkelen.
lees verder

KOPP | Ouder-Baby interventie | Meerdaagse training

Hoe kunt u als hulpverlener de kwaliteit van de interactie verbeteren tussen depressieve ouders en hun baby?
lees verder

Machine Learning in de (klinische) praktijk

Ben je benieuwd wat Machine Learning kan betekenen voor de GGZ? En hoe het kan helpen bij het verbeteren van de klinische praktijk? Als je wilt leren hoe je Machine Learning kunt toepassen binnen je organisatie om zo de zorg verder te verbeteren, ben je van harte welkom!
lees verder

Open en Alert

Met de online vaardigheidscursus van 'Open en Alert voor de LVB-zorg en residentiële jeugdhulpverlening' leert u in 9 lessen van ca. 10 minuten hoe u alcohol- en drugsgebruik bij uw cliënten kunt signaleren, hoe u deze signalen bespreekbaar kunt maken en hoe u (problematisch) alcohol- of drugsgebruik kunt begeleiden. Aan de hand van gefilmde casussen leert u hoe u het beste met hen in gesprek kunt gaan.
lees verder

Op zoek naar zin

Na het volgen van deze training kunt u de cursus Op zoek naar zin geven aan bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen met een somatische beperking. De cursus is gericht op het verminderen van depressieve klachten en verbeteren van psychisch welbevinden.
lees verder

‘Op zoek naar zin’ in de huisartsenpraktijk

Depressie bij ouderen is een belangrijk gezondheidsprobleem. Het hebben van depressieve klachten is de belangrijkste risicofactor voor het ontwikkelen van een depressie. Heeft u als praktijkondersteuner GGZ (POH- GGZ) in uw praktijk te maken met ouderen die last hebben van depressieve klachten, levensfaseproblematiek of kampen met eenzaamheid? Dan is de interventie ‘Op zoek naar zin’ mogelijk iets voor uw praktijk. Tijdens deze tweedaagse training leert u als POH-GGZ hoe u deze interventie aan ouderen kunt geven.
lees verder

Samen Beslissen in de GGZ

Het stimuleren van Samen Beslissen (shared decision making) is een belangrijk thema binnen de GGZ. In de training ‘Samen Beslissen in de GGZ’ worden Routine Outcome Monitoring (ROM) en kwaliteitsstandaarden ingebed in het Samen Beslissen. Hiermee kunnen professionals, patiënten en hun naasten samen beslissingen nemen over de best passende behandeling.
lees verder

Signaleren depressie | Online cursus

In zes lessen van 20-30 minuten leert u de kennis en vaardigheden die nodig zijn om depressieve klachten bij cliënten/patiënten te herkennen en adequate actie te ondernemen.
lees verder

Signaleren postpartum depressie | Online cursus

In zes lessen van 30 minuten leert u de kennis en vaardigheden die nodig zijn om depressieve klachten bij aanstaande en pas bevallen moeders te herkennen en adequate actie te ondernemen.
lees verder

Signaleren van depressieve klachten bij kinderen en jongeren

Wist u dat 1 op de 5 jongeren rondloopt met depressieve gevoelens? Als deze klachten tijdig worden herkend en de juiste hulp wordt aangereikt, is de kans op een echte depressie veel kleiner.
lees verder

Zicht op Evenwicht | Train de trainer

Werkt u met ouderen die bang zijn om te vallen? Na de train de trainers training kunt u de cursus in uw eigen regio aan gaan bieden.
lees verder

Bekijk ook onze andere trainingen per thema: