Depressie en angst trainingen

Veel mensen krijgen in hun leven te maken met psychische problemen zoals depressie en angst. Heeft u in uw werk te maken met mensen die last hebben van bijvoorbeeld depressie of angst ? Met de depressie en angst trainingen van het Trimbos-instituut kunt u uw expertise op dit gebied vergroten.

Veelvoorkomende psychische aandoeningen trainingen

Hier vindt u een overzicht van onze trainingen op het gebied van veelvoorkomende psychische aandoeningen zoals depressie en angststoornissen, voor professionals en hulpverleners. Onze depressie en angst trainingen kunt u zowel incompany als op open inschrijving volgen. Wilt u uw expertise vergroten op een ander onderwerp bijvoorbeeld trainingen over drugs, alcohol of tabak? Bekijk dan het overzicht van ons aanbod.

Naar het trainingsoverzicht

Geen paniek

Train de trainer waarin u leert om de cursus 'Geen paniek' te geven aan volwassenen met paniekstoornissen.
lees verder

HoNOS 65+

De Health of the Nation Outcome Scales 65+ (HoNOS 65+) vragenlijst geeft inzicht in het mentaal en sociaal functioneren van cliënten. Binnen de ouderenpsychiatrie is de HoNOS 65+ een veelgebruikt instrument in het kader van Routing Outcome Measurement (ROM).
lees verder

Improving implementation practice | 9 februari 2018

Na het succes van 2017 met ruim 150 deelnemers, organiseren de VU, VUmc en het Trimbos-instituut voor de tweede maal een internationaal implementatie symposium. Dit jaar onder de titel: "Improving implementation practice: a one-day implementation science conference". De conferentie vindt plaats op vrijdag 9 februari in Amsterdam.
lees verder

Klachtgerichte Mini Interventies (KMI's) | Train de trainer

In de train-de-trainer leer je de inhoud van de KMI's. Dit zijn korte interventies die zich richten op specifieke en veelvoorkomende klachten die cliënten ervaren.
lees verder

KOPP/KVO | Piep zei de muis | Train de Trainer

Werkt u met kinderen van ouders die verslaafd zijn en/of psychische problemen hebben? De interventie ‘Piep zei de muis’ is gericht op het voorkomen dat kinderen in de leeftijd van 4-8 jaar zelf ernstige psychische problemen ontwikkelen.
lees verder

KOPP/KVO | Piep zei de muis | voor AZC

Heeft u in uw werk bij een AZC te maken met kinderen van ouders die verslaafd zijn en/of psychische problemen hebben (in de leeftijd van 4-8 jaar)? Vraagt u zich af hoe u hen de juiste begeleiding kunt bieden?
lees verder

KOPP | Ouder-Baby interventie | Meerdaagse training

Hoe kunt u als hulpverlener de kwaliteit van de interactie verbeteren tussen depressieve ouders en hun baby?
lees verder

Op zoek naar zin | Train de trainer

Na het volgen van deze training kunt u de cursus Op zoek naar zin geven aan bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen met een somatische beperking. De cursus is gericht op het verminderen van depressieve klachten en verbeteren van psychisch welbevinden.
lees verder

Psychische problemen en ouderschap| 8 maart 2018

Hoe kun je als GGZ-professional bijdragen aan het versterken van de ouderrol van cliënten die ook vader of moeder zijn? Dat is belangrijk, want dat levert bijdrage aan het herstel van de psychische problematiek én verkleint ook de kans op psychische problemen bij het kind.
lees verder

Samen Beslissen in de GGZ

Het stimuleren van Samen Beslissen (shared decision making) is een belangrijk thema binnen de GGZ. In de training ‘Samen Beslissen in de GGZ’ worden Routine Outcome Monitoring (ROM) en kwaliteitsstandaarden ingebed in het Samen Beslissen. Hiermee kunnen professionals, patiënten en hun naasten samen beslissingen nemen over de best passende behandeling.
lees verder

Signaleren postpartum depressie | Online cursus

In zes lessen van 30 minuten leert u de kennis en vaardigheden die nodig zijn om depressieve klachten bij aanstaande en pas bevallen moeders te herkennen en adequate actie te ondernemen.
lees verder

Signaleren van depressie | Online cursus

In zes lessen van 20-30 minuten leert u de kennis en vaardigheden die nodig zijn om depressieve klachten bij cliënten/patiënten te herkennen en adequate actie te ondernemen.
lees verder

Signaleren van depressieve klachten bij kinderen en jongeren

Wist u dat 1 op de 5 jongeren rondloopt met depressieve gevoelens? Als deze klachten tijdig worden herkend en de juiste hulp wordt aangereikt, is de kans op een echte depressie veel kleiner.
lees verder

Zicht op Evenwicht | Train de trainer

De Zicht op Evenwicht van 6 maart is helaas volgeboekt. Er is echter een nieuwe training beschikbaar op 5 juni waar u zich voor kunt inschrijven (zie link rechts van deze column op de pagina). De training en de effectiviteit ervan is gebleken uit de hoge aantallen inschrijvingen en goede evaluaties die wij tot nu toe van alle deelnemers hebben mogen ontvangen. Werkt u met of voor ouderen die bang zijn om te vallen? Bent u geïnteresseerd in het geven van een cursus die deze angst vermindert? Schrijf u dan gelijk in!
lees verder

Bekijk ook onze andere trainingen per thema: