Alcohol trainingen

Alcohol trainingen

Hier vindt u een overzicht van onze alcohol trainingen voor professionals en hulpverleners. Onze trainingen over alcohol kunt u zowel incompany als op open inschrijving volgen. Wilt u uw expertise vergroten op een ander onderwerp, bekijk dan het overzicht van ons aanbod.

Naar het trainingsoverzicht

Actualiteitencollege alcohol - Zomersessie

In deze zomersessie presenteren we je de nieuwste kennis over alcohol. Een must voor professionals die werken met jongeren en jongvolwassenen, voor beleidsmedewerkers en onderzoekers.
lees verder

Alcohol, drugs en agressie

Deze training is speciaal voor u wanneer u in uw werk te maken krijgt met geweld van mensen die onder invloed zijn van drugs en/of alcohol. Hoe herkent u dat iemand onder invloed is van middelen? Hoe kunt u agressie als gevolg van middelen voorkomen of er zo effectief mogelijk mee omgaan?
lees verder

Alcohol en Drugs

Kan iemand die niet dagelijks gebruikt toch verslaafd zijn? Weet u wat is het verschil is tussen speed en cocaïne? Blijven hasj en wiet echt wekenlang in je lichaam? Krijg je door drugsgebruik grote pupillen? Is alcohol slechter voor je lichaam dan heroïne? Na het volgen van deze basiscursus kunt u deze vragen beantwoorden.
lees verder

Alcohol en Drugs

In deze online training leert u de basiskennis over Alcohol en Drugs.
lees verder

Be wise think twice

Voor de eerste twee klassen van het cluster 4 Voortgezet Speciaal Onderwijs is het lesprogramma Be wise think twice beschikbaar. In cluster 4 zitten leerlingen met ernstige psychische stoornissen en gedragsproblemen. Doel van het lesprogramma is om leerlingen bewust te maken van de risico’s van alcohol en drugs en docenten handvatten te bieden voor signalering van mogelijk problematisch gebruik. Tijdens deze train de trainer bijeenkomst worden preventieprofessionals getraind voor de uitvoering van de docenteninstructie.
lees verder

De kunst en kunde van implementatie

In deze training op maat leert u de kunst en kunde van het implementeren.
lees verder

Drank- en Horecawet (DHW)

Deze training geeft u als adviseur en/of beleidsmaker handvatten waarmee u preventie en handhaving in uw gemeente nog beter kunt verbinden, om zo meer resultaten te scoren met uw alcoholbeleid.
lees verder

Help, mijn kind gaat uit

Samen met de GGD Amsterdam en GGD Gooi en Vechtstreek heeft het Trimbos-instituut een ouderavond over o.a. alcohol, ecstasy en gehoorschade ontwikkeld. Tijdens deze train de trainer bijeenkomst worden preventieprofessionals (van GGD, CJG en instellingen voor verslavingszorg) getraind voor de uitvoering van de ouderavond.
lees verder

In Charge

In Charge is een lespakket voor leerlingen vanaf 16 jaar. De interventie is gericht op het trainen van zelfcontrole waardoor jongeren beter in staat zijn verleidingen (zoals middelengebruik) te weerstaan. Tijdens deze train de trainer bijeenkomst worden preventieprofessionals getraind voor de uitvoering van de docenteninstructie.
lees verder

Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA)

Barvrijwilligers van bijvoorbeeld sportclubs moeten een korte training volgen om aan de slag te mogen. Met deze train-de-trainer bent u in staat zelfstandig de trainingen aan barvrijwilligers in de paracommerciële horeca te verzorgen.
lees verder

Kettil Bruun Society

The primary purpose of the symposium is to provide a forum where researchers involved in studies on alcohol can exchange ideas about their ongoing research. The scope of the symposium includes studies of determinants and consequences of drinking, drinking cultures and patterns, social and institutional responses to drinking related harms prevention and care.
lees verder

Open en Alert

Met de online vaardigheidscursus van 'Open en Alert voor de LVB-zorg en residentiële jeugdhulpverlening' leert u in 9 lessen van ca. 10 minuten hoe u alcohol- en drugsgebruik bij uw cliënten kunt signaleren, hoe u deze signalen bespreekbaar kunt maken en hoe u (problematisch) alcohol- of drugsgebruik kunt begeleiden. Aan de hand van gefilmde casussen leert u hoe u het beste met hen in gesprek kunt gaan.
lees verder

Preventie- en Handhavingsplan alcohol

Wilt u uw Preventie- en Handhavingsplan alcohol vernieuwen? Of wilt u een regionaal plan ontwikkelen? Deze inspiratiesessie brengt u volledig op de hoogte van de actuele ontwikkelingen rondom alcoholgebruik, geeft inzicht in effectieve beleidsmaatregelen en biedt concrete aanknopingspunten om preventie en handhaving te verbinden.
lees verder

Signaleren alcohol en drugs

Met deze online cursus krijgt u in vijf lessen van 15-20 minuten kennis aangereikt over de werking, effecten en risico's van alcohol en drugs. Daarnaast leert u signalen herkennen die kunnen duiden op (problematisch) alcohol- en drugsgebruik en leert u hoe u uw leerlingen of cliënten de stap naar de hulpverlening kunt laten maken.
lees verder

Studenten, alcohol, drugs en tabak

Het Trimbos-instituut organiseert een Inspiratiedag over studenten en alcoholbeleid. Ook is er aandacht voor drugs en tabak.
lees verder

Studiedag Alcohol Toezicht

Neem kennis van actuele ontwikkelingen en ‘best practices’ uit het land op het gebied van alcoholpreventie en toezicht.
lees verder

Werken met groepen

Trainingen geven aan groepen is uitermate boeiend, waar vaak meer voor nodig is dan gedegen vakkennis of ervaring in het geven van voorlichting. Tijdens de nieuwe train-de-trainerstraining 'Werken met groepen' is er aandacht voor het opzetten van een goede training en het oefenen met een aantal trainersvaardigheden.
lees verder

Werknemers onder invloed - Zomersessie

Een kater op maandag of een dinsdagdip de dag erna. Als werkgever kun je te maken krijgen met medewerkers die de gevolgen van een weekend met drank en drugs mee naar het werk nemen.
lees verder