Nieuws |

Vijf dingen die ouders moeten weten over XTC

Vijf dingen die ouders moeten weten over XTC

Vanaf vandaag staat de animatie ‘Vijf dingen die je als ouder moet weten over XTC’ online. In deze video van het Trimbos-instituut worden in drie minuten de laatste feiten over XTC gepresenteerd. Die kennis is belangrijk voor ouders die in gesprek willen gaan met hun kinderen.

Bekend is dat het gebruik van XTC onder jongeren die vaak naar festivals en danceparty’s gaan, hoog is. Recente cijfers over XTC-gebruik onder jongeren en jongvolwassenen in het algemeen ontbreken echter. Duidelijk is wel dat XTC-gebruik onder scholieren bijvoorbeeld weinig voorkomt. Toch maken veel ouders zich zorgen over XTC-gebruik, mede doordat er in de media veel aandacht is voor deze drug en gebruik ‘normaler’ lijkt.

Veelgestelde vragen 
De animatie geeft op een eenvoudige manier antwoord op veelgestelde vragen. Hoe sterk zijn pillen tegenwoordig? Zijn ze echt zo goedkoop? Kun je voorspellen wie er na het slikken van een pil op de EHBO komt? Belangrijkste tip aan ouders: je hebt invloed op de ideeën van je kind. Informeer je daarom over XTC, zodat je hierover in gesprek kunt gaan met je kind. Zodat zij de risico’s kennen en weten dat veilig XTC-gebruik niet bestaat.  Wanneer je als ouder weet waar je het over hebt, worden je adviezen serieuzer genomen.

Meer informatie over XTC voor ouders en professionals 
Het animatiefilmpje is te zien via www.drugsinfo.nl/xtc en wordt via verschillende websites/social media/Facebook bij ouders onder de aandacht gebracht. 

Op www.drugsinfo.nl/xtc is alle informatie van het Trimbos-instituut over XTC gebundeld: werking en risico’s, opvoedtips voor ouders en informatie voor professionals.

De informatie op deze pagina wordt de komende weken verder uitgebreid. Ook de kennis van de studiedag ‘XTC en het festivalseizoen’ (woensdag 10 juni) wordt hier zowel in tekst als in beeld ontsloten.

Meer informatie
Nathalie Dekker (ndekker@trimbos.nl)

Meer over dit thema

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)