Vernieuwd: e-learning ‘Leren over dementie’

Vernieuwd: e-learning 'Leren over dementie'

Met een aangepaste inhoud op basis van de laatste ontwikkelingen in persoonsgericht werken, een vernieuwde lay-out en mogelijkheid tot integratie in het eigen Leer Management Systeem is de e-learning 'Leren over dementie' voor (leerling)verzorgenden nu beschikbaar.

Het Trimbos-instituut lanceerde zo’n vijf jaar geleden de eerste versie van de e-learning, die destijds tot stand is gekomen in samenwerking met (leerling) verzorgenden. Omdat er de afgelopen jaren zowel op theoretisch als op technisch vlak veel ontwikkelingen hebben plaatsgevonden, is de e-learning Leren over dementie vernieuwd en waar nodig aangepast.

Vanaf vandaag is de nieuwe e-learning ‘Leren over dementie’ klaar voor gebruik. Mede op basis van feedback van professionals is deze editie vernieuwd op de volgende punten:

  • Vernieuwde lay-out die zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring.
  • Aangepaste inhoud op basis van de laatste ontwikkelingen in persoonsgericht werken.
  • Aansluiting bij de belangrijkste thema’s in het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.
  • Gemakkelijkere verspreiding voor grote groepen medewerkers door integratie in het eigen Leer Management Systeem (LMS).

Bestel deze training

Persoonsgericht werken bij dementie

Zorgen voor mensen met dementie kan soms een uitdaging zijn. Om op een persoonsgerichte manier te kunnen zorgen, is het belangrijk iemand persoonlijk te kennen. Zo kan aangesloten worden op iemands behoeften en voorkeuren. Omdat dementie een complexe aandoening is, start de e-learning met het opfrissen van de kennis over de meest voorkomende vormen van dementie. Ook wordt er aandacht besteed aan onbegrepen gedrag en bewustwording over de rol van zorgmedewerkers in het ontstaan en/of voorkomen van dit gedrag. De volgende typen gedragingen worden behandeld: agressief, apathisch, afhankelijk, achterdochtig en rusteloos gedrag.

In de e-learning staan drie hoofdpersonen centraal die men aan de hand van informatie, filmpjes en opdrachten steeds beter leert kennen. Doordat men steeds meer te weten komt over de behoeften van de personages, wordt het gedrag steeds beter begrepen. De personages verschillen wat betreft het stadium en de vorm van dementie, sociaal netwerk en woonomgeving (thuis, woonzorgcentrum en verpleeghuis).

Certificaat en accreditatie

Filmpjes, verschillende vraagtypen en interactieve schermen wisselen elkaar af in de e-learning. Een samenvatting van de belangrijkste informatie is terug te vinden in een bijbehorende reader. Leren over dementie wordt afgesloten met een certificaat. Daarnaast kunnen accreditatiepunten aangevraagd worden bij het Kwaliteitsregister V&VN.

Meer weten?

Kijk op lerenoverdementie.nl

Licenties aanschaffen?

Licenties voor ‘Leren over dementie’ zijn verkrijgbaar in onze webwinkel.

Nu kopen

Meer over dit thema

Claudia van der Velden
Wetenschappelijk medewerker Ouderen
Bel: +31 (0)30 - 2959(308)
Toon telefoonnummer +31 (0)30 - 2959(308)