Nieuws |

Update voor database Healthy Nightlife Toolbox

Update voor database Healthy Nightlife Toolbox

De Healthy Nightlife Toolbox is toe aan vernieuwing. De Toolbox is een op Europa gerichte online database met informatie over geëvalueerde interventies gericht op het voorkomen van schade door alcohol- en drugsgebruik in het uitgaansleven. Wij begeleiden het proces van updaten.

De Toolbox werd gelanceerd in 2010 en is nu verouderd. In het kader van haar EU voorzitterschap financiert de Nederlandse overheid de actualisering van de Healthy Nightlife Toolbox. Het Trimbos-instituut coördineert het update proces, samen met het European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA) en Liverpool John Moores University. Het EMCDDA zorgt voor de borging en de continuïteit.

Geëvalueerde interventies gezocht
Wilt u uw geëvalueerde interventie terugzien in de Toolbox, zodat collega’s in Nederland en andere Europese landen hun voordeel kunnen doen met uw ervaringen? Kijk hier voor meer achtergrondinformatie, een pdf van de vragenlijst en een korte instructie. Of vul meteen de vragenlijst in.

Lancering
Op 2 mei 2016 wordt de vernieuwde Healthy Nightlife Toolbox gepresenteerd aan de Europese drugscoördinatoren tijdens een door Nederland voorgezeten vergadering over ‘drugs and nightlife’. Op 1 juli 2016 is de update afgerond.

Meer over dit thema