Nieuws |

Tweede Nederlandse Harm Reduction Congres een succes!

Tweede Nederlandse Harm Reduction Congres een succes!

Op 14 april 2016 vond het tweede Nederlandse Harm Reduction Congres plaats. Het congres was in korte tijd volgeboekt, waaruit het belang van en de interesse voor dit onderwerp blijkt. De 130 deelnemers vormden een divers gezelschap van hulpverleners, managers, onderzoekers en beleidsmakers uit onder andere verslavingszorg, maatschappelijke opvang, begeleid wonen en penitentiaire inrichtingen.

Keynote spreker Martin Jelsma (Transnational Institute) vertelde over de achtergrond en verwachte uitkomsten van de derde speciale sessie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGASS) over de werelddrugsproblematiek, gevolgd door keynote spreker Anne Goossensen (Universiteit voor Humanistiek) die de ‘art of connecting’ toelichtte. In haar betoog maakte ze duidelijk wat het belang is van de kwaliteit van de relatie met de doelgroep voor het succes van harm reduction.

Daarna konden de deelnemers deelsessies over diverse onderwerpen bezoeken, variërend van de ‘klassieke harm reduction’ (zoals subsititutiebehandeling en gebruiksruimten) tot aan harm reduction bij nieuwe middelen (GHB) of in nieuwe contexten (in detentie en bij risicovolle seks onder invloed van middelen).

Foto’s en de presentaties van deze geslaagde en inspirerende dag zijn te vinden op www.harmreductioncongres.nl.

Het tweede Nederlandse Harm Reduction Congres werd georganiseerd door het Netwerk Infectieziekten & Harm Reduction (Trimbos-instituut), in samenwerking met de RegenboogGroep/Correlation, Mainline en de Dienst Justitiële Inrichtingen, met financiering van het ministerie van VWS.

Meer informatie

Anouk de Gee

Stuur een bericht aan contactpersoon Anouk de Gee
of bel +31 (0)30 – 2959(362)

Anouk de Gee
Projectleider KOPP/KOV Mentale gezondheid & Preventie