Nieuws |

Stoptober 2018: toolkit beschikbaar

Op 7 september 2018 start voor de vijfde keer de campagne Stoptober ‘28 dagen niet roken’. Doel is om rokers aan te moedigen om 28 dagen niet te roken. Wilt u als zorgprofessional dit jaar ook meedoen? De Stoptober Toolkit 2018 met posters, visitekaartjes en flyers is vanaf nu gratis beschikbaar.

Stoptober werkt!

Met Stoptober kunt u het stoppen met roken op een eenvoudige manier onder de aandacht brengen bij uw patiënten in de maanden september en oktober. In 2016 heeft de afdeling sociale geneeskunde van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) uitgebreid onderzoek gedaan naar de effectiviteit van Stoptober. En wat blijkt; Stoptober werkt. 70% van de Stoptober deelnemers heeft Stoptober volgehouden en niet gerookt. Daarnaast is 52% van de deelnemers zelfs na drie maanden nog gestopt met roken.

Wat kunt u doen?

U kunt deelnemen aan Stoptober door posters op te hangen in de wacht- en spreekkamer. Tijdens consulten kunt u Stoptober onder de aandacht brengen bij uw rokende patiënten en een flyer of visitekaartje meegeven. Als u Stoptober bespreekt met uw patiënten, kunt u benoemen dat er een vernieuwde Stoptober app is, met een community functie. Stoppers kunnen steun krijgen van de omgeving (bijvoorbeeld hun voetbalteam), kunnen bijhouden hoe lang zij gestopt zijn en kunnen uitrekenen wat het aan geld en gezondheidswinst heeft opgeleverd. Bestel nu vast de gratis materialen zodat u ze op tijd in huis heeft.

Meer weten over Stoptober? Voor vragen die met de zorg te maken hebben: Chantal van den Thillart 

Meer over dit thema