Nieuws |

Stopstone voor jongeren in Amstelveen

Stopstone voor jongeren in Amstelveen

Brijder Jeugd gaat Amstelveense jongeren met een originele wedstrijd motiveren te stoppen met roken. Ook maken ze gebruik van de Stopstone-app van het Trimbos-instituut.

De app ondersteunt jongeren bij hun poging te stoppen met roken, helpt en motiveert om vol te houden. De lokale actie is opgezet door Brijder Jeugd en de gemeente Amstelveen.

Naast het inzetten van de app, gaan preventiewerkers van Brijder Jeugd in de week van 11 maart 2019 op Amstelveense VO/MBO scholen en in het Stadshart jongeren aanspreken over stoppen met roken en motiveren om te stoppen. Jongeren kunnen begeleiding krijgen bij het stoppen met roken en het volhouden.

#waaromikstop

Om jongeren nog meer te stimuleren, is er een wedstrijd uitgeschreven waarin jongeren een sneakerbon kunnen winnen. Om kans te maken downloaden ze de Stopstone-app en ontwerpen ze de beste, leukste, grappigste motivator. Een motivator is een foto met een motiverende spreuk of tekst. Vervolgens maken ze een printscreen van hun motivator vóór 15 april 2019 op Instagram met #waaromikstop. De beste inzending wint een sneakerbon van € 100,-.

Rookvrij Amstelveen

Deze actie is een onderdeel van het programma Rookvrij Amstelveen. Burgemeester en wethouders van Amstelveen zetten zich in voor een Rookvrije generatie. Ze willen roken ontmoedigen om zo gezondheidsschade door (mee-)roken te verminderen en maatschappelijke kosten van roken te beperken.

De Stopstone app is te downloaden in de Google Playstore en de Apple store.

Meer over dit thema

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichter:
Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)