Nieuws |

Stopstone app ondersteunt jonge stoppers

Stopstone app ondersteunt jonge stoppers

Het Trimbos-instituut ontwikkelde Stopstone, een app die jongeren ondersteunt bij hun poging te stoppen met roken. Stopstone helpt en motiveert om de poging vol te houden. De app is met input van jongeren zelf ontwikkeld en draait om het vasthouden van de motivatie om gestopt te blijven.

Veel jonge rokers die willen stoppen slagen hier niet in zonder hulp. Wat het voor hen extra lastig maakt is dat er weinig effectieve en passende stoppen-met-roken-interventies voor handen zijn voor deze doelgroep, zo blijkt uit een factsheet van het Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging (NET) en de in 2013 uitgevoerde programmeringsstudie naar de inzet van technologische innovaties bij tabaksontmoediging. Het Trimbos-instituut heeft de Stopstone app ontwikkeld om dit gat op te vullen.

Motivatie levend houden
De jonge stopper kan in Stopstone aangeven wat hem motiveert, en kan Stopstone vervolgens gebruiken om die motivatie levend te houden. Daarnaast biedt de app tips en hulp op moeilijke momenten, opbeurende feedback bij terugval, en aanvullende informatie. Tijdens de ontwikkeling van de app is voortdurend afgestemd met de doelgroep. Dat heeft geresulteerd in een visueel aantrekkelijke app die goed aansluit bij de belevingswereld van de gebruikers.

Stopstone is gratis, anoniem, gemakkelijk in gebruik en kan zonder begeleiding gebruikt worden. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Voor meer informatie kijk op www.stopstone.nl.

 

Meer over dit thema