Nieuws |

Raymond Niesink neemt afscheid na 20 jaar monitoren drugsmarkt

Raymond Niesink neemt afscheid na 20 jaar monitoren drugsmarkt

Wetenschappelijk zwaargewicht met een imposante publicatielijst. Sterk in het onderbouwen van adviezen en de toelichting daarop. Een authentiek persoon, je krijgt wat je ziet. Dit zijn enkele typeringen van Raymond Niesink, 20 jaar hoofd van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS), tijdens zijn afscheidssymposium op 14 december.

Een gemêleerd publiek van collega’s uit het preventie- en verslavingsnetwerk en ook universiteiten en overheid was aanwezig bij het afscheidssymposium. Het programma stond volledig in het teken van de inhoud en verdieping. Precies waar Raymond, toxicoloog in hart en nieren, ook altijd op heeft gefocust in zijn werk.

Draagvlak wisselde

Zorgvuldig en met een goed gevoel voor politieke verhoudingen. Gedegen bovendien, wat een belangrijke voorwaarde is voor het voortbestaan van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS), sprak Bert Kuijf namens de begeleidingscommissie. Want er is een wisselend draagvlak voor het monitoren van de markt en het testen van drugs in Nederland. Niesink was ook een verbinder in complexe samenwerkingen en wist belangen te verenigen die soms lijnrecht tegenover elkaar stonden. Daarnaast heeft Raymond een indrukwekkende reeks publicaties op zijn naam staan, nationaal maar ook in internationale tijdschriften.

DIMS: onmisbare schakel

Margriet van Laar, hoofd van het programma Drug Monitoring & Policy bij het Trimbos-instituut, benadrukte dat het DIMS de voorloper is van diverse initiatieven wereldwijd. Mede dankzij de goede connecties van Niesink, ook bij de douane en Justitie, is het DIMS een onmisbare schakel in het monitoren van de drugsmarkt, sprak zij haar vertrekkende collega toe. Wereldwijd is onze drugmonitoring uniek en nog steeds een voorbeeld voor andere landen.

Intelligente pitbull

Een intelligente gedreven pitbull is een sluitende omschrijving die van Raymond Niesink aan het eind van de symposium is gegeven. De nieuwe coördinator DIMS, Laura Rigter, was ook aanwezig. Zij start januari 2019.

We danken namens het gehele Trimbos-instituut Raymond Niesink voor zijn inzet, kennisdeling en fijne samenwerking de afgelopen 20 jaar.

Meer over dit thema

Stuur Raymond een bericht

Wie nog een bericht wil sturen naar Raymond, kan dat doen via R.Niesink@telfort.nl.

Meer info

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichter:
Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)