Nieuws |

Ouders van pubers gezocht

Ouders van pubers gezocht

Heeft u uitgaande kinderen in de leeftijd 15-20 jaar? En wilt u hun uitgaansgedrag bespreken maar weet niet goed hoe dit aan te pakken? Wij ondersteunen ouders hierin en willen graag weten wat uw vragen en wensen zijn.

Ouders hebben meer invloed op hun kinderen dan ze denken. Uit recent onderzoek blijkt dat ouders van kinderen boven de 16 jaar wel degelijk invloed hebben op het uitgaansgedrag van hun kind en dit bespreekbaar kunnen maken. Maar welke kennis heeft u als ouder nodig om een gesprek met uw kind aan te gaan over bijvoorbeeld de risico’s van drugs? Wat kunt u wel vertellen of wat juist niet? En wat is een goed moment om het gesprek over uitgaan aan te gaan?

Het Trimbos-instituut ondersteunt ouders in het versterken van hun kennis en kunde met betrekking tot uitgaansopvoeding. Om dit goed te kunnen doen is het belangrijk om te weten welke informatiebehoefte en welk specifieke vragen u als ouder heeft.

Bijeenkomsten in Utrecht
Wij organiseren daarom twee bijeenkomsten waarin samen met ouders wordt gekeken naar de wensen, behoeften en ideeën over praten met uw kind over uitgaan en alles wat daarbij komt kijken. De bijeenkomsten worden gehouden op dinsdag 22 maart en donderdag 31 maart (van 19.30 uur tot 21.00 uur) in Restaurant De Branding in Utrecht. Voor deelname krijgt u een kleine vergoeding. Meld u aan voor een van de bijeenkomsten via opvoedingenuitgaan@trimbos.nl.

Vul alvast de vragenlijst in
We stellen het op prijs als u alvast deze vragenlijst invult. Het invullen van de vragenlijst kost slechts twee minuten. Uw medewerking wordt zeer gewaardeerd!

Meer over dit thema