Online trainingen voor slecht slapen, stress en piekeren

Online trainingen voor slecht slapen

Voor mensen die last hebben van slaap-, stress- of piekerklachten heeft het Trimbos-instituut online trainingen ontwikkeld. In de trainingen "Beter slapen", "Minder stress" en "Minder piekeren" leren deelnemers wat ze zelf kunnen doen om hun klachten te verminderen.

De trainingen
Slecht slapen, stress en piekeren hangen samen met depressie en brengen veel kosten met zich mee. In het kader van depressiepreventie heeft het Trimbos-instituut drie online zelfhulptrainingen ontwikkeld gericht op deze specifieke klachten. In de trainingen leren deelnemers aan de hand van praktische oefeningen wat ze zelf kunnen doen om hun klachten te verminderen, zodat ze weer meer energie hebben en lekkerder in hun vel zitten.

Onderzoek
Momenteel doet het Trimbos-instituut onderzoek naar de effectiviteit van de online trainingen. Daarbij staat de vraag centraal of de trainingen zorgen voor minder slaap- stress- en piekerklachten en depressieve gevoelens. Aanmelden voor dit onderzoek is niet meer mogelijk. Op dit moment krijgen alleen de deelnemers aan het onderzoek toegang tot de training.  

Meer over dit thema

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)