Nieuws |

Lancering website uwkindenuitgaansdrugs.nl

Lancering website uwkindenuitgaansdrugs.nl

Tijdens het Drugscongres op 17 maart lanceert staatssecretaris Van Rijn de nieuwe website uwkindenuitgaansdrugs.nl. Ouders krijgen hier praktische tips over hoe zij hun kinderen kunnen voorlichten over dit onderwerp.

Sinds het gebruik van ecstasy tijdens het uitgaan is toegenomen, vragen steeds meer ouders zich af hoe ze met hun kinderen over drugs kunnen praten. Voor alcohol is ‘Niet drinken tot je achttiende’ het heldere advies. Maar wat voor afspraken kun je maken over drugs? En hebben ouders wel invloed op het drugsgebruik van hun kind? Ook als kinderen al langer uitgaan? Doen zij er verstandig aan om hun pubers voor te lichten over uitgaansdrugs zoals ecstasy, of maken ze hen alleen maar nieuwsgierig?

Rol van ouders
Steeds duidelijker wordt dat de rol van ouders niet moet worden onderschat, ook al neemt de invloed van leeftijdsgenoten in de puberteit sterk toe. Dit geldt ook als het gaat om drugspreventie. De staatssecretaris lanceert daarom de nieuwe website uwkindenuitgaansdrugs.nl.

Deelnemers kunnen nader kennismaken met deze interventie tijdens één van de sessies van het Drugscongres op 17 maart a.s. Daarbij worden door Ninette van Hasselt van het Trimbos-instituut de laatste inzichten gepresenteerd over de invloed van ouders op middelengebruik. Daarnaast deelt Wilco Schilthuis van de GGD Amsterdam zijn ervaringen met ouderavonden over (o.a.) drugs in het kader van ‘De Gezonde School en Genotmiddelen’. Deelnemers maken ook kennis met een nieuwe ouderavond over ‘Uitgaan’ met aandacht voor o.a. ecstasy, alcohol en gehoorschade.

Meer informatie over het congres en aanmelding:

http://congresalcoholendrugs.trimbos.nl/drugscongres

Meer over dit thema