Kenniscarrousel Dubbele Diagnose op 18 april

Kenniscarrousel Dubbele Diagnose op 18 april

Het Landelijk Expertisecentrum Dubbele Diagnose (LEDD) organiseert in samenwerking met Arkin op 18 april 2017 een kennis update voor hulpverleners die werken voor cliënten met een dubbele diagnose, het gelijktijdig optreden van stoornissen in middelengebruik en psychische problemen.

We organiseren een kenniscarrousel met korte lezingen, filmfragmenten, discussies, speakercorners met pitches en meet the expert-tafels om vragen over complexe casuïstiek te bediscussiëren.

Diverse onderwerpen passeren de revue: de effectiviteit van behandelingen, de kunst van motiveren, de risico’s van (nieuwe) middelen, het verslavende effect van GHB, somatische problemen bij dubbele diagnose, begeleiding en behandeling van trauma en verslaving, medicatie bij cannabisverslaving; kortom een waar kenniscarrousel over dubbele diagnose.

Prikkelende vragen

Gerard Schippers treedt samen met Johan Manders op als dagvoorzitter en legt de zaal regelmatig prikkelende vragen voor met als rode draad: wat zijn overtuigende werkwijzen om in verbinding te komen met cliënten en een goede aanpak te bieden voor verslaving en comorbide psychische problemen? Wat werkt bij dubbele diagnose?

Bent u toe aan een update van uw kennis over dubbele diagnose? Geef u dan op voor het kenniscarrousel op 18 april. De dag vindt plaats in In de Driehoek, Utrecht.

Ga naar de website van het LEDD voor meer informatie. 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)