Nieuws |

Inschrijven voor Stoptober 2016 start op 9 september

Stoptober is een jaarlijks terugkerend, gezamenlijk stoppen-met-roken moment van 28 dagen in oktober. Deelnemers krijgen positieve, motiverende feedback via een app en wisselen onderling ervaringen uit op Facebook. In 2014 deden ruim 38.000 mensen mee, in 2015 meer dan 70.000. Natuurlijk hopen we opnieuw op een verdubbeling in 2016.

Een retrospectief onderzoek in 2015 laat zien dat 67 procent van de deelnemers twee maanden na Stoptober nog steeds gestopt was.

Waarom meedoen aan Stoptober?

  • Stoptober heeft een positieve, motiverende insteek. Rokers motiveren en steunen elkaar.
  • Uit vorige jaren weten we dat Stoptober ook de laagopgeleide doelgroep aanspreekt: juist hier is het percentage rokers het hoogst.
  • Stoptober is laagdrempelig: de uitdaging van 28 dagen niet roken is veel beter te overzien dan helemaal stoppen. Natuurlijk worden deelnemers wel gestimuleerd om vol te houden. Uit onderzoek blijkt dat na 28 dagen de kans dat het lukt om vol te houden al vijf keer zo groot is geworden.

Meedoen als zorgprofessional

U kunt meedoen aan Stoptober door posters op te hangen in de wacht- en spreekkamer. Tijdens consulten kunt u Stoptober onder de aandacht brengen bij uw rokende patiënten en een visitekaartje met het adres van de website meegeven. Zij kunnen op www.stoptober.nl alle informatie vinden en zich vanaf 9 september inschrijven.

Kijk ook op de Facebookpagina van Stoptober.

Materialen bestellen

De posters en visitekaartjes zijn tegen verzendkosten te bestellen via de webwinkel. De materialen worden vanaf 2 september verzonden. 

Meer informatie

Rokeninfo.nl

Vanaf 9 september: stoptober.nl

Meer over dit thema

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)