Nieuws |

In Memoriam Arend Jan Heerma van Voss

Met verdriet hebben wij het overlijden van oud-collega Arend Jan Heerma van Voss vernomen. Samen met Tom van der Grinten en Paul Schnabel kwam hij eind jaren zeventig het Nederlands centrum Geestelijke volksgezondheid (NcGv), voorganger van het Trimbos-instituut, versterken. Samen gaven zij het instituut een belangrijke nieuwe impuls.

Arend Jan was hoofdredacteur van het Maandblad Geestelijke volksgezondheid. Een gerenommeerd landelijk vakblad over geestelijke volksgezondheid, geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg voor professionals en beleidsmakers. Bij elk nummer schreef hij een introductie die tot de meest gelezen onderdelen van het blad hoorden. Bij het NcGv leidde hij de sectie Informatie en Documentatie, dat naast de maandbladredactie bestond uit een bibliotheek, uitgavenbureau, filmdienst en organisatie van studiedagen.

Vooruitstrevende visie op de ggz

Arend Jan had volgens oud-collega’s een vooruitstrevende visie op de ggz. Hij had veel sympathie voor de cliëntenbeweging en was een pleitbezorger voor een meer maatschappelijke psychiatrie. Met veel humor fileerde hij genadeloos het jargon waaraan de sector rijk was (en is).

We wensen familie en naasten veel sterkte.

Meer lezen