Nieuws |

Trimbos-instituut en het internationale AIDS 2018 congres

Trimbos-instituut en het internationale AIDS 2018 congres

Van maandag 23 tot vrijdag 28 juli vindt in Amsterdam het internationale AIDS 2018 congres plaats. Het Trimbos-instituut levert op verschillende manieren en plekken een bijdrage, vooral op het gebied van Harm Reduction en drugsgebruik.

Vrijdag 20 en zaterdag 21 juli bezoekt een delegatie van 15 personen van ministeries, parlement en NGO’s uit Myanmar Den Haag. De delegatie zal zich op verschillende manieren verdiepen in het Nederlandse drugs en Harm Reduction beleid.

Nederlandse Harm Reduction beleid

Op maandag 23 juli en donderdag 26 juli zijn er drie bijeenkomsten voor journalisten over drugstesten en monitoring in relatie tot het Harm Reduction beleid. De bijeenkomsten zijn in Amsterdam bij Jellinek, en zijn georganiseerd in samenwerking met Jellinek en Mainline.

Het Trimbos-instituut is aanwezig op de Harm Reduction Zone, georganiseerd door de Regenboog in samenwerking met Mainline. John-Peter Kools zal in de ochtend een sessie faciliteren over het Nederlandse Harm Reduction beleid. ’s Avonds neemt hij deel aan een satellietbijeenkomst over gezondheidsbeleid in gevangenissen.

Verdere programmering

Op maandag 23 juli is er ’s avonds een paneldiscussie met wetenschappers, juristen, gezondheidswerkers over HIV-preventie onder drugsgebruikers en lhbt’ers. Woensdagochtend is er een plenaire sessie over Harm Reduction die zal worden ingeleid en voorgezeten door Ruth Dreifuss (President van Zwitserland en lid van de Global Commission on Drug Policy) en John-Peter Kools.

Voorafgaand aan het congres was er ook een kunstuitwisselingsproject. De Uzbeekse kunstenaar Hassan Kurbanbaev is hiervoor gekoppeld aan het Trimbos-instituut, Mainline en de Regenboog groep. Het werk van Hassan en de andere vier kunstenaars is te zien tijdens het congres.

Meer informatie

Over het congres: https://www.aids2018.org/

Over het kunstuitwisselingsproject:

https://www.afew-cultureinitiative.org/upcoming-events/2018/7/3/artists-displaced-at-aids-2018

https://www.afew-cultureinitiative.org/hassan-kmikhail-k/

 

Meer informatie

John-Peter  Kools

Stuur een bericht aan contactpersoon John-Peter Kools
of bel +31 (0)30 – 2959(344)

John-Peter Kools
Senior Drug Policy Advisor Drugs
Bel: +31 (0)30 - 2959(344)
Toon telefoonnummer +31 (0)30 - 2959(344)