Nieuws |

Gratis materiaal te bestellen Stoptober 2017

Op 8 september 2017 start voor de vierde keer de campagne Stoptober ‘28 dagen niet roken!’ Doel is om rokers aan te moedigen om 28 dagen niet te roken. Wilt u als zorgprofessional dit jaar ook een bijdrage leveren? De Toolkit Stoptober 2017 met posters en flyers is vanaf nu gratis beschikbaar.

Waarom meedoen aan Stoptober?

  • Stoptober heeft een positieve, motiverende insteek. Rokers motiveren en steunen elkaar.
  • Uit vorige jaren weten we dat Stoptober ook de laagopgeleide doelgroep aanspreekt: juist hier is het percentage rokers het hoogst.
  • Stoptober is laagdrempelig: de uitdaging van 28 dagen niet roken is veel beter te overzien dan helemaal stoppen. Natuurlijk worden deelnemers wel gestimuleerd om vol te houden. Uit onderzoek blijkt dat na 28 dagen de kans dat het lukt om vol te houden al vijf keer zo groot is geworden.

Wat kunt u doen als zorgprofessional?

U kunt deelnemen aan Stoptober door posters op te hangen in de wacht- en spreekkamer. Tijdens consulten kunt u Stoptober onder de aandacht brengen bij uw rokende patiënten en een flyer meegeven. Vanaf 8 september kunnen alle materialen worden ingezet.

Toolkit Stoptober 2017

De Toolkit Stoptober 2017 met posters en flyers is dit jaar gratis te verkrijgen via onze webwinkel.

Organisatie

Stoptober wordt georganiseerd door het Trimbos-instituut, de Alliantie Nederland Rookvrij, KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, GGD-GHOR en het Ministerie van VWS.

Meer over dit thema

Chantal van den Thillart
Wetenschappelijk medewerker Jeugd
Bel: +31 (0)30 - 2959(430)
Toon telefoonnummer +31 (0)30 - 2959(430)