Nieuws |

Gemeenten gezocht voor pilot

Gemeenten gezocht voor pilot

In het afgelopen jaar heeft het Trimbos-instituut in samenwerking met Objectief een interventie ontwikkeld om dronkenschap en doorschenken in de horeca aan te pakken. We willen de aanpak in de praktijk gaan testen door middel van een pilot. Daarom zijn we op zoek naar gemeenten die gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan met dit thema.

Met de pilot wordt in de praktijk onderzocht of deze interventie werkbaar is en wat er voor nodig is om deze te laten slagen. Voor gemeenten is dit een kans om het onderwerp dronkenschap en doorschenken op de agenda te zetten en hiervoor, onder begeleiding van het Trimbos-instituut en Objectief, een evidence based aanpak te ontwikkelen.

Op 1 maart 2018 is er een informatiebijeenkomst vanaf 10.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur). We ontvangen u graag bij het Trimbos-instituut, Da Costakade 45 te Utrecht. Geïnteresseerd? U kunt zich voor de bijeenkomst aanmelden via het bijgaande formulier.

Meer lezen over de aanpak? In de publicatie Dronkenschap en doorschenken: van intentie naar actie kunt u meer informatie vinden over een gemeentelijke aanpak om dronkenschap en doorschenken in het uitgaansleven tegen te gaan.