Nieuws |

Cannabiscongres 2018: blik op wetenschap, beleid en praktijk

Cannabiscongres 2018: blik op wetenschap

Wie op dinsdag 30 oktober naar het Cannabiscongres 2018 komt, wordt bijgepraat over de laatste wetenschappelijke onderzoeken, (internationale) beleidsontwikkelingen en de dagelijkse praktijk van preventie en behandeling. Inschrijven is al mogelijk.

De effecten van de legalisering van cannabis in de VS en Uruguay en de experimenten met gereguleerde wietteelt in Nederland staan volop in de belangstelling. Voor de dagelijkse praktijk van cannabispreventie en –behandeling lijkt echter veel minder aandacht. Terwijl het juist vanwege dez e ontwikkelingen extrabelangrijk is om te weten wat de laatste inzichten zijn over risico’s van cannabisgebruik, of we kunnen anticiperen op de eventuele gevolgen van beleidswijzigingen en wat eigenlijk werkt bij het voorkomen van problematisch gebruik en welke doelgroepen hierbij extra aandacht nodig hebben.

Kijk het filmpje waarin Margriet van Laar (hoofd afdeling Drug Monitoring & Policy) vertelt wat zij verwacht van het congres.

Programma

Op het Cannabiscongres delen onderzoekers en professionals hun laatste inzichten. Ook worden handvatten geboden voor effectieve cannabispreventie en –behandeling. Zo gaat de Australische professor Wayne Hall in op recente internationale ontwikkelingen rondom cannabisregulering en mogelijke gevolgen voor gebruik. Dr. Raymond Niesink biedt een actueel en kritisch overzicht van de kennis, kennishiaten én mythen over de effecten van THC en CBD. Dr. Loes Keijsers gaat in op de rol van ouders bij preventie van middelengebruik en de mogelijkheden om een opvoedadvies op maat te geven. Naast deze plenaire bijdragen zijn er presentaties en workshops waarin dieper ingegaan wordt op zowel wetenschap, beleid en de praktijk.

Zelf kennis delen?

Er wordt hard gewerkt aan het programma, maar er is nog ruimte voor workshops en ideeën die wij misschien over het hoofd zien. Wilt u zelf een bijdrage leveren aan het congres? Of kent u iemand die dat zou moeten doen? Tot uiterlijk 14 mei 2018 kunnen per mail ([email protected]) abstracts ingediend worden met een uitgewerkt voorstel.

Meer informatie

Marjan  Möhle

Stuur een bericht aan contactpersoon Marjan Möhle
of bel +31 (0)30 – 2959(218)