‘Bijeenkomst met Hertogin van Cambridge bijzonder inspirerend’

‘Bijeenkomst met Hertogin van Cambridge bijzonder inspirerend’

Bijzonder inspirerend. Dat is samenvattend de reactie van de vier Trimbos-collega’s na een ronde tafel bijeenkomst in Den Haag met de Hertogin van Cambridge en twee Britse instituten. Gespreksthema: preventie en behandeling van kinderen van ouders met psychische of verslavingsproblemen.

De officiële bijeenkomst met de Hertogin van Cambridge was om 16.00 uur in de Haagse residentie van de Britse ambassadeur. Vooraf was er een inhoudelijk overleg met vertegenwoordigers van de gerenommeerde Britse instituten Action on Addiction en het Anna Freud National Centre for Children and Families, waar de Hertogin beschermvrouw van is. Vanuit het Trimbos-instituut waren Rutger Engels, Judith Oostendorp, Paula Speetjens en Rianne van der Zanden aanwezig.

Inspirerend en relaxed

Bijzonder inspirerend, maar ook relaxed, was de omschrijving na afloop van de bijeenkomst van de vier Trimbossers. Bovendien was door de vragen die de Hertogin stelde duidelijk dat ze goed op de hoogte is van de problematiek en de kinderen een warm hart toedraagt. Waardevol was ook dat doordat de Hertogin dit onderwerp agendeerde, het Trimbos-instituut ervaringen uit kon wisselen en kennis delen met het Anna Freud Center en Action on Addiction.

In het gesprek kwamen onder meer de kindcheck, de KOPP-richtlijn en interventies zoals Kopstoring en Piep zei de muis aan de orde. Er bleken in de beide landen overeenkomsten te zijn in de ervaren knelpunten, zoals hulpverleners die het lastig vinden het ouderschap aan de orde stellen in cliëntcontacten.

Rutger Engels benadrukt ook nog het belang van het signaal dat de Hertogin afgeeft door haar eerste officiële bezoek aan Nederland te gebruiken om juist voor deze kwetsbare groep kinderen aandacht te vragen. Vooral omdat we weten dat deze kinderen een hoger risico lopen om zelf op latere leeftijd ook psychische of verslavingsproblemen te ontwikkelen. Hij hoopt dat door de uitwisseling van kennis en ervaringen met de collega’s van de Britse instituten Action on Addiction en het Anna Freud National Centre for Children and Families de zorg voor deze groep kinderen en hun ouders zowel in de UK als in Nederland verder verbeterd kan worden.

http://www.vorsten.nl/2016/10/11/kate-informeert-zich-over-gezondheidszorg/
https://twitter.com/QueenVicMirror/status/785849559968800769

Foto: Gary Johnson, Embassy photographer

Kijk op onze themapagina voor de activiteiten van het Trimbos-instituut op het gebied van KOPP/KOV (voorheen KOPP/KVO).

Meer over dit thema

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)