Nieuws |

Doe mee aan het project ‘LVB in het Vizier’

Doe mee aan het project ‘LVB in het Vizier’

Het project ‘LVB in het Vizier’ wil eraan bijdragen dat mensen met LVB en problematisch middelengebruik en/of vermoedens van een stoornis in het gebruik van middelen meer in het vizier komen. Kennis en kennisvragen worden gedeeld om zo de kwaliteit van hun ondersteuning en bestaan te verbeteren. Laat daarom van je horen en vul de vragenlijst in.

Vul vóór 31 januari 2018 de online vragenlijst in.

Samen met Vilans, Kennisplein Gehandicaptensector en het Landelijk Kenniscentrum LVB werken we aan het deelproject ‘LVB in het vizier’. Dit deelproject is onderdeel van het Nationaal Programma Gehandicapten ‘Gewoon Bijzonder’. Doel van programma is het realiseren van betere ondersteuning van mensen met verstandelijke beperkingen, meervoudige beperkingen of niet-aangeboren hersenletsel. Het programma haalt kennis op uit de praktijk, bundelt deze en maakt de informatie, door middel van een leidraad, beschikbaar voor álle zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg.

‘LVB in het Vizier’ wil bijdragen dat mensen met LVB en problematisch middelengebruik en/of vermoedens van een stoornis in het gebruik van middelen sneller in het vizier komen. Door kennis en kennisvragen te delen verbeteren we de kwaliteit van hun ondersteuning en bestaan.

Doe mee!

We beginnen met het ophalen van informatie uit het veld. Dit gebeurt door middel van een online vragenlijst. Deze input is de basis voor de leidraad ‘Ondersteunen van mensen met LVB’, die in een vervolgproject ontwikkeld zal worden. Laat daarom nu van je horen! Welke kennis kun je delen? Wat mis je en waar heb je in de praktijk behoefte aan?
Vul vóór 31 januari 2018 de online vragenlijst in.

Ken je andere begeleiders, onderzoekers, stafmedewerkers, gedragsdeskundigen of verwanten voor wie ‘LVB in het vizier’ relevant is? Nodig hen uit om ook de vragenlijst in te vullen. We nodigen iedereen uit om mee te helpen de zorg aan mensen met een licht verstandelijke beperking te verbeteren.

Meer over dit thema

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichter:
Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)