Nieuws

Nieuws doorzoeken

Er zijn 644 resultaten gevonden.

Cannabiscongres samengevat in 3 video’s

Wat zijn de laatste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van cannabisbeleid, het wetenschappelijk onderzoek naar de gezondheidseffecten en risico’s van cannabis en de praktijk van preventie en behandeling? Voor wie het cannabiscongres gemist heeft, óf voor wie het nog kort terug wil zien, staan nu 3 korte video’s online.

Lees verder


Onderzoek naar rookbeleid kinderopvang

Onderzoek moet duidelijk maken waar kinderdagverblijven staan met betrekking tot rookbeleid. Waar kansen liggen om meeroken door kinderen (verder) te voorkomen en hoe medewerkers aankijken tegen het voorkomen van meeroken?

Lees verder


Ruben doet triatlon voor Grip op je Dip

Een van de beste vrienden van Ruben (22) stapte in 2016 uit het leven. Ruben wil betere hulp voor depressieve jongeren. Daarom zwemt, fietst en loopt hij volgend jaar een Ironman, 3,8 KM zwemmen, 180 KM fietsen, 42,2 KM hardlopen. Het geld dat hij met deze triatlon ophaalt, doneert hij aan Grip op je Dip.

Lees verder


Vernieuwde Stopstone-app: meer hulp bij stoppen met roken

Jongeren ondersteunen bij het stoppen met roken. Hoe doe je dat? De vernieuwde Stopstone-app helpt jongeren met motivators, tools en tips door moeilijke momenten heen. Ook helpt de app jongeren gemotiveerd te blijven door besparingen en beloningen bij te houden en door de mogelijkheid om steun van anderen in te schakelen via hulplijnen.

Lees verder


Alcohol- en tabakgebruik stabiel, lachgas en e-sigaret vaker gebruikt

Vergeleken met 2015 is het roken en alcoholgebruik onder MBO- en HBO-studenten van 16 tot en met 18 jaar stabiel gebleven. Het gebruik van lachgas en de e-sigaret nam in deze periode echter toe. Dit blijkt uit de middelenmonitor MBO-HBO van het Trimbos-instituut in opdracht van het ministerie van VWS. In 2017 werd dit onderzoek voor de tweede keer uitgevoerd.

Lees verder