Nieuws

Nieuws doorzoeken

Er zijn 644 resultaten gevonden.

Ambulantisering in de GGZ iets in beweging

In de GGZ lijkt een lichte verschuiving plaats te vinden waarin intensieve ambulante zorg opkomt en klinische zorg afneemt. Dat blijkt uit het vierde rapport van de Landelijke Monitor Ambulantisering en Hervorming Langdurige GGZ, dat vandaag door Staatssecretaris Blokhuis is aangeboden aan de Tweede Kamer.

Lees verder


Verantwoord berichten over suïcide kan hulp zoeken stimuleren

Verhalen over herstel van suïcidaliteit, positieve framing en informatie bieden over beschikbare hulp kunnen mensen die aan zelfdoding denken helpen op zoek te gaan naar hulp. Dat is een van de conclusies uit het onderzoek 'Suïcidepreventie via massamedia: het zoeken naar hulp stimuleren.'

Lees verder


Minder gebruiksruimten, meer nadruk op herstel

Het aantal gebruiksruimten is ten opzichte van 2013 opnieuw gedaald. Ook het aantal bezoekers per dag lijkt afgenomen. Dat blijkt uit de nieuwe inventarisatie drugsgebruiksruimten. De 24 gebruiksruimten die er nog wel zijn, zijn bijna allemaal geïntegreerde voorzieningen.

Lees verder


Samenwerking Trimbos-instituut en Quest: ‘Help een puber!’

Heb je als ouder nog invloed op het rook- en drinkgedrag van je kind? Vanaf vandaag ligt het ‘Blad van NIX’ in de winkels en is het via onze webshop te bestellen. Een magazine met tips en tricks voor ouders met pubers.

Lees verder


Datacollectie pilot IJslands model in volle gang

De zes Nederlandse gemeenten die deelnemen aan de pilot voor het IJslandse preventiemodel, zijn begonnen met het verzamelen van data over het alcohol-, tabak- en drugsgebruik onder jongeren. De pilot moet duidelijk maken hoe het succesvolle IJslandse preventiemodel naar Nederland gehaald kan worden.

Lees verder