Nieuws

Nieuws doorzoeken

Er zijn 644 resultaten gevonden.

Professional: neem deel aan onderzoek naar rookgedrag in de GGZ!

Mensen met een psychische stoornis roken beduidend meer en vaker dan mensen zonder stoornis. Roken vormt ook een mogelijke verklaring voor de kortere levensverwachting in deze groep. Onduidelijk is in hoeverre cliënten in de GGZ momenteel worden gestimuleerd om te stoppen met roken.

Lees verder


Stoptober: met z’n allen in oktober 28 dagen stoppen met roken

De succesvolle Engelse campagne Stoptober start vandaag ook in Nederland. In heel Nederland zullen rokers én niet-rokers elkaar helpen om gedurende 28 dagen te stoppen met roken. Via nationale en sociale media zullen bekende en onbekende Nederlanders rokers aanmoedigen mee te doen.

Lees verder


Cultuuromslag in alcoholgebruik onder Nederlandse jongeren

Steeds minder Nederlandse jongeren drinken op jonge leeftijd alcohol. Ook roken is weinig populair: het dagelijks roken onder veertienjarigen is zelfs bijna verdwenen. De al langer geconstateerde daling in middelengebruik bij jonge scholieren blijkt nog verder door te zetten.

Lees verder


Fonds Psychische Gezondheid eert Wilma Boevink

De Ereprijs 2014 van Fonds Psychische Gezondheid is toegekend aan Wilma Boevink, senior onderzoeker bij het Trimbos-instituut. Zij krijgt deze voor de GGZ belangrijke prijs vanwege de bijzondere wijze waarop zij vanuit (ervarings)deskundigheid de talenten en krachten van mensen met psychische aandoeningen bevordert ten behoeve van hun herstel.

Lees verder


Ecstasy steeds hoger gedoseerd, aantal medische incidenten stabiliseert

De gemiddelde sterkte van ecstasytabletten is opnieuw gestegen in 2013, en was nog nooit zo hoog. De forse toename van acute gezondheidsverstoringen van de afgelopen jaren vlakt af, maar is nog steeds hoog. Dat blijkt uit het Jaarbericht 2013 van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem en de Factsheet 2013 van de Monitor Drugsincidenten.

Lees verder