Blogs

Blog doorzoeken

Trimbos in Turkmenistan

Trimbos-medewerker Daan van der Gouwe is in het kader van het Central Asian Drug Action Programme (CADAP) in Turkmenistan. Het project wordt aangestuurd door het Trimbos-instituut. In zijn blog vertelt hij over zijn ervaringen in dit land.

Lees verder


Is PaRIS the place to go?

Chris Nas, senior beleidsadviseur bij het Trimbos-instituut, schrijft in zijn nieuwe blog over zijn bezoek deze week aan het Health Policy Forum van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in Parijs. Onderwerp van gesprek was de toekomst van de gezondheidszorg.

Lees verder


Eenzaamheid groot onder mensen met ernstige psychische problemen

Het is bijna kerst. Een tijd waar velen naar uitkijken. Lichtjes in de boom, familie om je heen, rondrennende kinderen met rode wangen. Uren tafelen of spelletjes spelen. Kortom, knusse taferelen. Maar niet voor iedereen. Ons hart gaat in deze tijden vaak uit naar eenzame ouderen, daklozen of naar alle vluchtelingen die huis en haard hebben achtergelaten. De lege huizen of kamers van mensen met psychische problemen worden echter vaak vergeten. Terwijl er daar schrikbarend veel van zijn.

Lees verder


Is London still the place to be?

Chris Nas, senior policy advisor bij het Trimbos-instituut, schrijft in zijn blog naar aanleiding van een werkbezoek aan Londen over de (on) mogelijkheden van dataverzamelingen met betrekking tot zorgbehoeften en het belang hiervan voor Nederland.

Lees verder


Waarom we moeten stoppen met de term ‘verwarde personen’

Onderstaande blog over de onwenselijkheid van de term 'verwarde personen' werd geschreven door Frank van Hoof, senior onderzoeker bij het Trimbos-instituut. Frank van Hoof overleed op 6 november 2017.

Lees verder