Blogs

Blog doorzoeken

‘’We moeten dieper graven om de verborgen zorgen van de jeugd te ontdekken’’

Op 1 oktober houdt hoogleraar Marloes Kleinjan haar oratie ‘De onderste steen boven: over de verborgen zorgen van de jeugd'. In deze oratie kaart Marloes aan dat er nog veel is dat we niet weten over de mentale gezondheid van de Nederlandse jeugd. Vele zorgen blijven verborgen en worden niet aan het licht gebracht. ‘’Als we echt willen weten hoe het met onze jeugd gaat, moeten we dieper graven om die onderste steen boven te halen.”

Lees verder


3 tips om barpersoneel verantwoord alcohol te laten schenken

Een 18-jarige geeft in de voetbalkantine een biertje door aan een jonger vriendje. Of een dronken verenigingslid krijgt toch nóg een wijntje ingeschonken. Het is gebeurd voor je het weet. Hoe train je barvrijwilligers hier beter mee om te gaan? 3 cruciale tips van trainer Ton Leenders voor preventiewerkers van instellingen voor verslavingszorg die IVA trainingen (gaan) geven.

Lees verder


Blaastesten op school? Wat een flauw idee

Een blaastest op school omdat leerlingen daar dronken verschijnen. Ouders protesteren. Terecht?

Lees verder


Onbegrepen gedrag bij dementie begrijpen én aanpakken

“Dat je de tijd moet nemen om het gedrag écht te analyseren, dat is de belangrijkste les.” Dat zegt Joke van de Woestijne, casemanager dementie bij Geriant, die de training ‘Onbegrepen gedrag bij dementie in de thuissituatie’ volgde.

Lees verder