Webinar xtc (ecstasy)

Datum: 06/10/2022
Tijd: 14:00 - 16:00
Locatie: Hybride: zowel online (onbeperkt) als op locatie (50 plekken beschikbaar)
Adres: Theaterhuis de Berenkuil, Theaterzaal Biltstraat 166 3572 BP Utrecht
Organisator: Trimbos-instituut
Prijs: Gratis

Sommige politieke partijen roepen op tot het reguleren van xtc, andere partijen roepen op tot zwaarder inzetten op preventie en denormaliseren van gebruik. Er zijn denktanks die met stevige conclusies komen en nu zelfs een (virtuele)  xtc-winkel in het centrum van Utrecht. Het debat over het reguleren of legaliseren van xtc lijkt levendiger dan ooit.

Vaak gaan discussies over risico’s en schadelijkheid van ecstasy. De meningen hierover lijken te verschillen. Valt het wel mee met de schadelijk van xtc? En is een zuivere pil veilig?

In dit webinar willen wij deze en andere vragen beantwoorden. Wat is de laatste wetenschappelijke kennis over de gezondheidsrisico’s van xtc? Wat weten we niet en waar moet nog meer onderzoek naar worden gedaan? En hoeveel mensen komen met een gezondheidsprobleem na ecstasygebruik bij EHBO's en in ziekenhuizen?En met welke langdurige klachten melden gebruikers zich op het spreekuur ‘partydrugs’?  Bovendien is er een paneldiscussie waarin er genoeg ruimte voor al uw vragen.

Het webinar wordt georganiseerd door het Trimbos-instituut: een onafhankelijk, wetenschappelijk kennisinstituut voor onder meer drugs. We volgen ontwikkelingen op het gebied van drugs via diverse monitoringsystemen en onderzoeken en ontwikkelen, implementeren en verspreiden kennis en expertise over het drugsgebruik, -verslaving en -beleid.