Jong beginnen met bewegen: hoe pak je dat aan?

Datum: 09/11/2022
Tijd: 19:30 - 21:30
Locatie: online
Organisator: Kenniscentrum Sport & Bewegen
Prijs: Gratis

Regelmatig bewegen en langdurig stilzitten beperken is belangrijk voor de gezondheid en goede ontwikkeling van jonge kinderen. Het recent ontwikkelde beweegadvies voor 0-4 jarigen, ter aanvulling op de beweegrichtlijnen, bevestigt dit maar weer. Wat de Gezondheidsraad adviseert en hoe je hiermee aan de slag gaat in de praktijk, hoor je in deze sessie onder leiding van Rebecca Beck. Een sessie vol interessante sprekers en een expertpanel vanuit wetenschap en praktijk, met ondanks hun verschillende achtergronden eenzelfde boodschap: jong beginnen met bewegen.

Rebecca Beck (Kenniscentrum Sport & Bewegen) en Liza van Koperen (Ministerie van VWS) bespreken de totstandkoming van dit advies en het vervolg hierop. Jessica Gubbels (Maastricht Universiteit) deelt het laatste nieuws hierover vanuit de onderzoekswereld. Vervolgens neemt Zeina Bassa (Veiligheid NL) je mee in het thema ‘risicovol spelen’: hoe ga je van beschermen naar versterken? Het laatste thema dat aan bod komt is beeldschermgebruik, niet meer weg te denken in deze tijd. Hoe zorg je voor balans tussen bewegen, zitten en digitale media? Anouk Tuijnman (Trimbos Instituut) neemt je mee in onze visie.

Voor de nodige context en interactie laat een veelzijdig panel zijn licht schijnen over al deze thema’s. Het panel bestaat uit Ellen Hemler (NVFK) Mirka Janssen (HvA) en Pim Koolwijk (Haagse Hogeschool).