Details

Gratis nascholingsavond voor leden van het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken

Training

Nieuwe richtlijn stoppen met roken-ondersteuning aan zwangeren

Programma ONDER VOORBEHOUD

17.30:                inloop met broodjes

18.15 – 19.15:    Jasper Been (kinderarts/neonatoloog, lid van de Taskforce Rookvrije Start): Risico’s roken tijdens de zwangerschap,  aanbevelingen uit het addendum roken en zwangerschap, toelichting stroomschema rokende zwangere vrouw.

19.15-19.45:       Yvonne van Loosbroek (stoppen met roken-coach): Ervaringen met begeleiding van rokende zwangeren, samenwerking tussen SMR-begeleiders en VSV’s (verloskundig samenwerkingsverbanden).

19.45-20.05:       pauze

20.05-20.35 :      Clasien van der Houwen (gynaecoloog en voorzitter Taskforce Rookvrije Start): Praktijkadvies nicotine vervangende middelen (NVM) in de zwangerschap; totstandkoming, inhoud, hoe nu verder?

19.55-20.15:       pauze

20.15-21.00:       Sylvia Heddema (stoppen met roken-coach, lid van de Taskforce Rookvrije Start): Ervaringen met voorschrijven van en begeleiden bij NVM in de zwangerschap.

Accreditatie:

Voor de nascholing wordt accreditatie van 3 punten aangevraagd bij door het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken. Registratie van deelname aan deze nascholing in het Kwaliteitsregister moet door de deelnemer zelf gedaan worden. De bevestiging van uw deelname die per e-mail aan u verstuurd is, geldt als bewijs van inschrijving. Tevens zal er een presentielijst zijn op de avond zelf, die door u geparafeerd moet worden.

Routebeschrijving 

Aanmelden bij Danielle Branderhorst


Dossier_RookvrijOpgroeien

Datum
3-sep-2018
Locatie
Trimbos-instituut, Da Costakade 45, 3521 VS UTRECHT

Meer agendaberichten