Details

Studiedag Alcohol Toezicht 2017

Studiedag

Dé studiedag voor gemeentelijke beleidsmakers, bestuurders, toezichthouders en (preventie)professionals die met de praktijk van toezicht en handhaving Drank- en Horecawet te maken hebben.

Jaarlijkse netwerkdag
Voor het derde opeenvolgende jaar bieden wij u de gelegenheid om kennis te nemen van actuele ontwikkelingen en 'good practices' uit het land op het gebied van alcoholpreventie en toezicht. Net als voorgaande jaren staat het netwerken en delen van ervaringen tussen verschillende regio’s en verschillende disciplines centraal tijdens de dag.

Programma
Op donderdag 5 oktober komen zowel praktische als beleidsmatige onderwerpen aan bod. Ook worden er workshops georganiseerd die specifiek zijn gericht op de combinatie van beleid en praktijk. Tijdens deze dag zullen we in ieder geval ingaan op vragen als:

  • Hoe verhogen we de naleving bij sportkantines?
  • Hoe communiceer ik als toezichthouder met jongeren?
  • Hoe kunnen we dronkenschap verminderen?
  • Voorbeelden van lokale ervaringen met testkopers: wat levert het op?
  • Zijn er voorbeelden van technische innovaties om toezicht doelgerichter en efficiënter te maken?

Uitgebreide informatie over het programma vindt u op www.lokaalmiddelenbeleid.nl.

Bereikbaarheid en parkeren
Postillion Bunnik is een centraal gelegen hotel en congrescentrum aan de snelweg A12. De locatie beschikt over ruim voldoende parkeerplaatsen. Ook met het openbaar vervoer is de Postillion eenvoudig te bereiken met slechts tien minuten loopafstand vanaf het station Bunnik.

Doelgroep
Studiedag Alcohol Toezicht 2017 is primair gericht op gemeentelijke beleidsmakers, bestuurders, toezichthouders en vergunningverleners die met de praktijk van toezicht en handhaving van de Drank- en Horecawet te maken hebben. Maar ook professionals uit de preventiewereld zijn van harte welkom.

Deelnamekosten en betaling
Kosten: 195,- euro per persoon.

Verhindering of annulering
U kunt kosteloos annuleren tot twee weken voor aanvang van de studiedag. Daarna brengen wij de deelnamekosten in rekening. Bij verhindering kunt u uiteraard kosteloos een collega/vervanger in uw plaats laten deelnemen.

Informatie
Vragen over de inhoud van het programma kunt u stellen aan Jeroen de Greeff of Pien van Leeuwen: lokaal@trimbos.nl of 030 29 59 200.
Vragen over logistiek of organisatie: academie@trimbos.nl


Dossier_LokaalMiddelenbeleid Thema_Alcohol

Datum
5-okt-2017
Locatie
De Postillion Hotel Bunnik
Meer
Inschrijven

Meer agendaberichten