Webinar Goede zorg is Rookvrije zorg

Lezing | dinsdag 30 juni 2020 | Online

Verslavingskunde Nederland


Bent u zorgverlener en wilt u zich inzetten voor rookvrije zorg? Geef u op voor het webinar 'Goede zorg = rookvrije zorg'. 

Op 30 juni 2020 (13.00-14.00) vindt het webinar van Verslavingskunde Nederland voor zorgverleners over rookvrije zorg plaats. Het webinar is bedoeld voor professionals van zorginstellingen die hun organisatie rookvrij willen maken, zoals medewerkers van de GGZ, ouderenzorg, jeugd(gezondheids)zorg, ziekenhuizen, revalidatiezorg, verslavingszorg, gehandicaptenzorg en iedereen die vragen heeft over het rookvrij maken van de organisatie.

Drie sprekers nemen ons mee in het verhaal van rookvrije zorg, juist nu

Esther Croes, arts-epidemioloog bij het Trimbos-instituut, spreekt over het belang van rookvrije zorg en stoppen met roken, juist in deze tijd van corona. Haar presentatie gaat over de relatie tussen roken (nicotine) en het oplopen en de ernst van Covid-19. Ze bespreekt hoe stress de motivatie van rokers beïnvloedt.

Robert van de Graaf, verslavingsarts KNMG, vertelt hoe je het rookvrij maken van je eigen organisatie praktisch kunt aanpakken en welke hulpmiddelen je hiervoor kunt gebruiken. We waren immers al begonnen met het rookvrij maken van de zorg en hoe gaan we hier mee door en welke hulp kun je hier bij gebruiken.

Noor Rikkers – Mutsaerts, kinderlongarts bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), vertelt een aantal goede voorbeelden over het rookvrij maken van het LUMC, bijvoorbeeld over scholing en training van medewerkers. Door haar verhaal krijg je misschien zelf ook ideeën hoe je hier in je eigen organisatie mee aan de slag kunt gaan.

Aanmelden

Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden via rookvrijezorg@trimbos.nl. U krijgt dan een dag van tevoren een mail met de link. De link wordt ook geplaatst op de website van Verslavingskunde Nederland. Er is een mogelijkheid om tijdens het webinar vragen te stellen, die aan het eind van de sessie beantwoord zullen worden.