Online intervisie voor professionals die werken aan Welbevinden op School

Workshop | donderdag 25 november 2021 |

Trimbos-instituut & Pharos


‘Hoe kan ik als directeur van mijn school nu echt verandering in gang zetten?’ ‘Op welke manier kan ik ouders meer betrekken bij het thema Welbevinden op School?’ Heb jij als Gezonde School adviseur, IB’er, zorgcoördinator, leerkracht of andere collega in het pedagogisch domein ook vragen over het thema Welbevinden op School? Kom dan naar onze gratis online intervisiebijeenkomst.

Wat is een intervisie?

Intervisie is een leervorm waarin je je professionaliseert door met collega professionals op een methodische manier te reflecteren op vraagstukken in je werk. Je luistert naar elkaar en denkt met elkaar mee, adviseert elkaar en leert van elkaar.

Invulling van de bijeenkomst

Tijdens de gratis online intervisiebijeenkomst gaan we uiteen in groepen en staat een vraagstuk van jou of één van je collega’s centraal. Die vraag kan je zelf indienen of je kiest een vraag uit van een collega. Volgens een vast stappenplan ontleden we gezamenlijk de vraag en denken we na over oplossingen. Je gaat dus met concreet geleerde lessen weer “naar huis”.

Wat is jouw vraagstuk?

Denk ter voorbereiding op de bijeenkomst na over wat jij graag zou willen bespreken met andere deelnemers rondom het thema Welbevinden. Enkele voorbeeldvraagstukken:

  • ‘Hoe kan ik als directeur van mijn school nu echt een verandering in gang zetten?’
  • ‘Op welke manier kan ik ouders meer betrekken bij het thema Welbevinden?’
  • ‘Veel scholen binnen het voortgezet onderwijs die ik als Gezonde School adviseur spreek staan niet echt open voor een van de aanbevolen erkende lesmaterialen. Ik ben erg benieuwd hoe andere Gezonde School Adviseurs hier mee om gaan, welke educatieprogramma’s zij aanraden en hoe scholen hier op reageren.’

Voor wie

Gezonde School adviseurs (GSA's), IB’ers, zorgcoördinatoren, leerkrachten en andere collega’s in het pedagogisch domein.

Praktische informatie

Datum: donderdag 25 november 2021
Tijd: 14.30-16.30 uur
Kosten: gratis

Aanmelden

Doe jij mee? Meld je aan voor de online intervisie door te mailen naar Chantal van den Thillart

Welbevinden op School
Het programma Welbevinden op School biedt Gezonde School adviseurs en scholen binnen het primair en voortgezet onderwijs handvatten om op een positieve manier bij te dragen aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen. Lees meer