Hervorming en ambulantisering van de ggz

Congres | dinsdag 27 oktober 2020 | Stadion Galgenwaard, Utrecht

Guus Schrijvers Academie & Trimbos-instituut


Steeds meer mensen lopen tegen de beperkingen van het huidige ggz-systeem aan. De coronacrisis legt de problemen nog meer bloot. Wachttijden lopen op, kosten stijgen. Meer geld is niet de oplossing, hervorming en anders kijken naar geestelijke gezondheidszorg wel.

Actualisering congres

Aanvankelijk stond dit congres gepland voor het voorjaar 2020. Vanwege de corona-epidemie hebben het Trimbos Instituut en de Guus Schrijvers Academie dit uitgesteld tot 27 oktober 2020. In dat half jaar uitstel traden nieuwe ontwikkelingen in de ggz naar voren vanwege de corona crisis en vanwege ontwikkelingen die ook zonder de uitbraak relevant zijn. Bert van der Hoek (bestuursvoorzitter Trimbos-Instituut) heeft al deze ontwikkelingen in een interview met Guus Schrijvers samengevat.

Sprekers 

Vanuit het Trimbos-instituut komen Bert van der Hoek (bestuursvoorzitter Trimbos-instituut), collega Hans Kroon (Programmahoofd Zorg & Participatie en hoogleraar Ambulantisering ggz te Tilburg) en collega Joran Lokkerbol (Mathematisch Econoom en Data Scientist) aan het woord. Ook Paul Blokhuis (staatssecretaris VWS) en diverse andere inspirerende sprekers zullen hun verhaal doen.

Bekijk alle sprekers

Dossier: hervorming van de ggz

Meer weten over de hervorming van ggz?

Bekijk het dossier


Meer informatie

Inschrijven