NKOP Platformbijeenkomst VVT: Bouwen aan gerontopsychiatrie in het verpleeghuis

Lezing | donderdag 23 september 2021 | Online

NKOP - Trimbos-instituut


Atlant voert in samenwerking met Zorgkantoor Zilveren Kruis het Innovatieproject Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg (CPV) uit. Bij deze lezing vertelt Atlant wat dit project teweeg brengt voor medewerkers en bewoners.

Het project (uitgevoerd onder de beleidsregel Kleinschalige Experimenten van de NZa) duurt vier jaar. In die periode bouwt Atlant aan goede zorg voor bewoners die naast een chronisch psychiatrische aandoening ook cognitieve, somatische en/of sociale beperkingen hebben.

Binnen het project wordt een pilot uitgevoerd op een van de CPV-afdelingen van Atlant. Hier wordt onderzoek gedaan naar de resultaten van de pilot door het Trimbos-instituut maar ook wordt de klantreis in kaart gebracht. Door deze resultaten samen met relevante stakeholders en experts te delen, wordt beoogd vast te stellen wat goede zorg is voor deze mooie bewoners en een voorzet gegeven om dit voor hen ook te realiseren.

Wil jij weten...

  • Welke behoefte CPV-bewoners hebben?
  • Hoe wij stepped care zorg, behandeling en begeleiding aan hen aanbieden?
  • Maar ook een zinvolle dag en therapeutisch leefklimaat realiseren in ons verpleeghuis?
  • Hoe wij medewerkers toerusten met deze doelgroep te werken?
  • Hoe wij ons netwerk in stelling brengen om samen goede zorg te organiseren?

Suzanne Blokker-Ammeraal (manager en projectleider) en Kimberly Mateman (HBO-verpleegkundige) van Atlant organiseren samen met het NKOP een lezing waarin Atlant antwoord geeft op bovenstaande vragen en verbinding leggen tussen de inhoud van zorg voor de individuele bewoner en de organisatie daarvan.

De bijeenkomst vindt (online) plaats op donderdag 23 september van 15:00 tot 16:30 en deelname is kosteloos.

Aanmelden kan door te mailen naar nkop@trimbos.nl.


Inschrijven