Ouder Baby Interventie KOPP/KOV 3 oktober 2022

Bijbehorende cursussen
880,00 excl. btw 0,00 880,00 incl. btw

De training is op 3 en 10 oktober 2022, beide data van 10.00 – 16.00 uur op Trimbos-instituut, tenzij RIVM richtlijnen anders aangeven.

Wat leert u?

  • Kennis over invloed van psychische problemen van de ouder op de ontwikkeling van jonge kinderen​
  • Leren observeren van de ouder-kind interacties aan ​de hand van de Ainsworth-schalen​
  • Maken van een begeleidingsplan
  • Versterken van het ‘mentaliserend’ vermogen van de ouders (vermogen om na te denken over hun gevoelens en gedachten en zich te kunnen verplaatsen in gedachten en gevoelens van hun kind)
  • Alles wat u nodig heeft voor het zelfstandig uitvoeren van de interventie​

Samenvatting

Deze training wordt nu als online training aangeboden. Heeft u zich dit jaar ingeschreven voor deze training, dan heeft u een e-mail hierover ontvangen. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Als één van de ouders van een zeer jong kind psychische problemen heeft, kan dit ernstige gevolgen hebben voor het kind op latere leeftijd: hij of zij loopt het risico zelf ook psychische klachten te ontwikkelen. De interactie tussen ouder en kind speelt een cruciale rol bij de hechting van het kind. Begeleiding van het gezin vraagt specifieke kennis en vaardigheden van u als zorgprofessional. De ‘Ouder-Baby Interventie’ is een vorm van begeleiding gericht op het verbeteren van de interactie tussen (beide) ouders en hun baby en op een gezonde ontwikkeling van het kind. Tijdens deze meerdaagse training leert u alles wat u nodig heeft om KOPP/KOV gezinnen te kunnen begeleiden met deze interventie, zodat het kind zich veilig kan ontwikkelen.

Praktische informatie

Dag 1: 3 oktober 2022

Dag 2: 10 oktober 2022

Aanvang: 10:00 CEST

Einde: 16:00 CEST

Evenementenlocatie: Trimbos-instituut, Da Costakade 45, 3521 VS Utrecht

Telefoon: 030-2971172

E-mailadres: academie@trimbos.nl

Dit product is momenteel niet op voorraad

Schrijf u in op de wachtlijst om een e-mail te ontvangen wanneer dit product beschikbaar komt

Tag:
Tag: