Het stoppen-met-roken-advies. Hoe geef ik dat?

0,00 excl. btw 0,00 0,00 incl. btw

Voor zorgverleners

Stoppen met roken ter sprake brengen bij uw patiënt of cliënt kan best lastig zijn, maar oefening baart kunst. In deze e-learning leert u als zorgverlener hoe u een gesprek over stoppen met roken start, een stoppen-met-rokenadvies geeft en op welke manier u het beste kunt doorverwijzen naar een begeleider. Want een stoppen-met-rokenadvies van een zorgverlener kan precies dat laatste zetje zijn dat een roker over de streep helpt.

Deze e-learning bestaat uit 3 delen:

Deel 1: Waarom zou ik een stoppen-met-rokenadvies geven? - Over de risico’s van roken en verslaving.

Deel 2: Het stoppen-met-rokenadvies. - Behandelt het Very Brief Advice met warme verwijzing (VBA+) - een adviesmethode die al in enkele minuten kan worden uitgevoerd – en het voeren van een uitgebreider gesprek over roken en doorverwijzen.

Deel 3: Oefenen. – Deelnemers aan de e-learning gaan ‘oefenen’ met het geven van een stoppen-met-rokenadvies en het voeren van een gesprek over roken middels interactieve video's. Er komen hierin 4 casussen aan bod. Twee over het geven van het VBA+ en twee over het voeren van een uitgebreider gesprek.

Deze e-learning duurt in totaal (inclusief toets) ongeveer 1,5 uur.

Na afloop van deze cursus ontvangt u een certificaat (pdf). Deze e-learning is geaccrediteerd bij de registers van: KABIZ - Doktersassistenten, NVvPO, V&VN, V&VN VSR, ProCert en KNMG-GAIA ABAN.


Groepsaankoop

Wilt u deze e-learning aanschaffen voor meerdere deelnemers? Geef dan het aantal exemplaren aan dat u wilt kopen. Dit is een 'groepsaankoop'. Na uw betaling ontvangt u instructies via e-mail hoe u de gekochte e-learnings kunt versturen naar de deelnemers.

Heeft u vragen? Stel ze ons gerust.

Op voorraad

Schakel groepsaankoop in
Auteur E. Croes, M. van Woudenberg
Jaar

SKU AF1947
Category E-learnings

Ook interessant