Op zoek naar zin (Cursistenmap) VARIANT

21,95 excl. btw 0,00 21,95 incl. btw

Een cursus rond het eigen levensverhaal voor ouderen met depressieve klachten. Cursistenmap

Dit is de variant cursistenmap van de cursus 'Op zoek naar zin'. Deze cursus helpt ouderen om terug te blikken op hun leven om zo depressieve klachten en depressie te verminderen.

Belangrijke gebeurtenissen uit het eigen verleden worden nog eens op een rij gezet waardoor de cursist soms ineens een rode draad ontdekt in zijn of haar leven. Door samen met andere cursisten terug te kijken op deze gebeurtenissen, komen de deelnemers tot nieuwe inzichten. Op die manier vinden zij voor zichzelf antwoorden op zingevingsvragen en ontstaat weer een nieuw perspectief op de toekomst.

De variant houdt in dat drie bijeenkomsten uit de oorspronkelijke versie (leeftijd, waarden en normen, zingeving en levensbeschouwing) zijn vervangen door drie nieuwe bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn (h)erkennen van je eigen hulpbronnen (bijeenkomst 4), balans (bijeenkomst 8) en de toekomst in jezelf dichtbij (bijeenkomst 11). Deze bijeenkomsten zijn anders van opzet. Het focus in deze bijeenkomsten ligt meer op het heden en de toekomst. Het focus ligt meer op gedragsverandering. Bij de opzet van de bijeenkomsten is gebruik gemaakt van kader voor oplossingsgerichte therapie.

De variant begeleidersmap vindt u hier

De normale cursistenmap vindt u hier

De normale begeleidersmap vindt u hier

Op voorraad

Auteur J. Franssen, E. Bohlmeijer
Gewicht 871 g
Auteur

,

Pagina's

108

Jaar

SKU af0959
Category Cursusmateriaal