Psycho-educatie voor familieleden van mensen met schizofrenie (onderzoeksrapport)

32,50 excl. btw 0,00 32,50 incl. btw

Een onderzoek naar de uitvoering, effectiviteit en implementie van de psycho-educatie cursus in de preventieve GGZ

Dit is een onderzoeksrapport naar de uitvoering, effectiviteit en implementatie van de psycho-educatie cursus in de preventieve GGZ. In 2004 kwam een gestandaardiseerd cursusaanbod tot stand, een synthese van alle ‘best practices’ en inzichten uit de wetenschap over effectieve ondersteuning.

In deze publicatie wordt de cursus en de onderbouwing ervan in detail beschreven. Daarnaast komen aan de orde: beschrijving en evaluatie van de training voor toekomstige cursusleiders, uitkomsten van procesevaluatie en effectevaluatie van de cursus, en de mate waarin de cursus is ingevoerd in de preventieve GGZ.

Familieleden, partners en andere direct betrokkenen zijn vaak een belangrijke steun zijn voor mensen met psychische problemen, zoals schizofrenie. De belasting voor deze direct betrokkenen is echter aanzienlijk. Zij lopen een verhoogd risico zelf psychische problemen te krijgen. Doel van de cursus is de belasting van familieleden van mensen met schizofrenie te verminderen en de kwaliteit van hun leven te verhogen.

U kunt de inhoudsopgave downloaden

Op voorraad

Auteur E. Bransen, F. van Mierlo
Gewicht 463 g
Auteur

,

Pagina's

229

Jaar

SKU af0751
Category Rapporten