E-learning Rookvrije Ouders

Veel (toekomstige) ouders willen stoppen met roken, dit gaat makkelijker als zij hulp krijgen. Als zorgprofessional kan het lastig zijn om hierover in gesprek te gaan en (toekomstige) ouders te verwijzen naar stoppen-met-roken ondersteuning. Om jou hierbij te ondersteunen is er de telefonische coaching Rookvrije Ouders. Maar wat is de telefonische coaching Rookvrije Ouders precies? En hoe kan je als zorgprofessional (toekomstige) ouders hier naar verwijzen? Dat leer in je in de e-learning Rookvrije Ouders.

Leer verwijzen naar hulp bij stoppen met roken

In de e-learning Rookvrije Ouders leer je door middel van een casus hoe je (toekomstige) ouders kunt motiveren voor een verwijzing naar Rookvrije Ouders en hoe jij ze kunt aanmelden. Daarnaast maak je kennis met de coaches van Rookvrije Ouders, leer je hoe het gehele coachingstraject eruit ziet en waarom het belangrijk is om als zorgprofessional een follow-up gesprek te voeren. Deze e-learning is geschikt voor zorgprofessionals die werken met personen met een kinderwens, zwangere vrouwen, partners van zwangere vrouwen en ouders die roken.

De e-learning bestaat uit 5 hoofdstukken, en duurt in totaal ongeveer 1 uur. Na afloop van de e-learning ontvang je een certificaat (pdf).

Accreditatie

Accreditatie is toegekend door: ABAN cluster 1,2 en 3 (o.a. huisartsen, medisch specialisten en sociaal geneeskundigen) (0,5 pt), Doktersassistenten (1 pt), Kwaliteitsregister Verloskundigen (1 pt), Kenniscentrum Kraamzorg (1 pt), NVvPO (1 pt), Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (1 pt), Verpleegkundig Specialisten Register (1 pt).

E-learning bestellen?

Klik hier om de e-learning te bestellen. Tot 30/06/2023 is alle scholing gratis. Ook opleidingen kunnen gratis deelnemen. Mail voor meer info naar [email protected].

Meer scholing

E-learning Rookvrije Start

De e-learning Rookvrije Ouders sluit aan op de e-learning Rookvrije Start, waarin je leert wat de risico's zijn van roken vóór, tijdens en na de zwangerschap en hoe je het gesprek aan kan gaan over stoppen met roken.

E-learning Begrijpelijk communiceren

In de e-learning Begrijpelijk communiceren leer je meer over beperkte gezondheidsvaardigheden en laaggeletterdheid, en hoe je deze doelgroep kunt herkennen. Je krijgt tips om begrijpelijk te communiceren en leert hoe je visuele hulpmiddelen (beeldverhalen en CO-meter) in kunt zetten tijdens een stoppen-met-roken gesprek.

Training Rookvrije Start

De training Rookvrije Start bestaat uit e-learnings en een workshop Rookvrije Start. In de workshop wordt uitgebreid geoefend met het motiverende stoppen-met-roken gesprek en het bespreken van rookvrij blijven. Je oefent met voorbeelden uit de praktijk.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Rookvrije Start

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, kennis, acties en nieuwe materialen van Rookvrije Start.