E-learning Begrijpelijk communiceren

Hoe sluit je aan bij de persoon tegenover je? Hoe herken je cliënten met beperkte gezondheidsvaardigheden? Welke begrijpelijke visuele hulpmiddelen kun je inzetten? In de e-learning Begrijpelijk communiceren staan deze vragen centraal.

De e-learning Begrijpelijk communiceren borduurt voort op de opgedane kennis uit de e-learning Rookvrije Start. In deze aanvullende e-learning staat begrijpelijke communicatie tijdens het bespreken van stoppen met roken centraal. Je leert meer over beperkte gezondheidsvaardigheden en laaggeletterdheid, en hoe je deze doelgroep kunt herkennen. Je krijgt praktische tips om begrijpelijk te communiceren en leert hoe je visuele hulpmiddelen (beeldverhalen en CO-meter) in kunt zetten tijdens een stoppen-met-roken gesprek.

In korte filmpjes legt een verslavingsarts uit wat het belang is van begrijpelijke communicatie voor zorgverleners. Op interactieve wijze laten verfilmde casussen zien hoe je een gesprek over stoppen met roken op begrijpelijke wijze kunt voeren. In de casuïstiek ligt de nadruk op situaties tijdens de zwangerschap, maar de theorie is voor alle beroepsgroepen van belang.

De e-learning bestaat uit 6 hoofdstukken. De duur van het doorlopen van een hoofdstuk varieert van 10 tot 25 minuten. Na afloop van de e-learning ontvang je een certificaat (pdf).

Een indruk van de e-learning

Verslavingsarts Marieke Helmus vertelt het belang van belangrijke communicatie voor zorgverleners

Gynaecoloog Clasien past de terugvraagmethode toe in een voorbeeldcasus

Ben je al aangemeld?

Rookvrije Start

Meer weten?

Bekijk de pagina Begrijpelijk Communiceren voor meer informatie over beperkte gezondheidsvaardigheden, beeldverhalen en de CO-meter.

Lees meer

Accreditatie

Accreditatie is toegekend door: ABAN (1,5 pt), KCKZ (2 pt), KNOV (2 pt), Kwaliteitsregister Stoppen met roken (2 pt; hier moet je je certificaat zelf indienen), NVvPO (2 pt), V&VN; incl. VSR (2 pt).

E-learning bestellen?

Klik hier om de e-learning te bestellen in de webwinkel van het Trimbos-instituut. De e-learning is tot 30/06/2023 gratis voor iedereen. Ook opleidingen kunnen gratis deelnemen. Mail voor meer info naar [email protected].

Meer scholing

E-learning Rookvrije Start

De e-learning Begrijpelijk communiceren is een specialisatie op de e-learning Rookvrije Start. We adviseren je daarom om eerst de e-learning Rookvrije Start af te ronden voordat je start met de e-learning Begrijpelijk communiceren.

Lees meer over de e-learning Rookvrije Start >

Training Rookvrije Start

De training Rookvrije Start bestaat uit de e-learnings en een workshop Rookvrije Start. In de workshop wordt uitgebreid geoefend met het motiverende stoppen-met-roken gesprek en het bespreken van rookvrij blijven. Je oefent met voorbeelden uit de praktijk.

Lees meer over de training Rookvrije Start >

E-learning Rookvrije Ouders

In de korte e-learning Rookvrije Ouders leer je meer over de telefonische coaching Rookvrije Ouders. Je leert door middel van een casus hoe je (toekomstige) ouders kunt motiveren voor een verwijzing naar Rookvrije Ouders en hoe jij ze kunt aanmelden. Daarnaast maak je kennis met de coaches van Rookvrije Ouders, leer je hoe het gehele coaching traject eruit ziet en waarom het belangrijk is om als zorgprofessional een follow-up gesprek te voeren.

Lees meer over de e-learning Rookvrije Ouders >

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Rookvrije Start

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, kennis, acties en nieuwe materialen van Rookvrije Start.