Onze coaches

Alle Rookvrije Ouders coaches hebben ervaring met het begeleiden van ouders bij het stoppen met roken en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken. Een aantal coaches is ook gespecialiseerd in de begeleiding van zwangere vrouwen bij het stoppen met roken en als je een kinderwens hebt.

Maak kennis met onze coaches:

Linda de Boer (Aesculaap Medische Assistentie)

Wendy van de Nesse (Psymind)

Foto van Akke Hofstee - Rookvrije Start coach

Akke Hofstee (GGD Fryslân)

"Bij GGD Fryslân werk ik als gezondheidsbevorderaar met als aandachtsgebied rookpreventie. Ook ben ik projectleider Rookvrije Generatie Fryslân. GGD Fryslân heeft rookpreventie hoog in het vaandel. Ik vind het heel fijn om een steentje bij te dragen aan de rookvrije generatie. In 2018 heb ik de opleiding tot stoppen-met-roken coach gevolgd.

Bij een rookvrije generatie hoort naar mijn mening laagdrempelige stoppen-met-roken zorg en moet het voor iedereen mogelijk zijn om in de buurt onder begeleiding te kunnen stoppen met roken. Op die plekken waar dit niet mogelijk is bieden we vanuit de GGD stoppen-met-roken zorg aan en werken we aan een dekkend stoppen-met-roken netwerk.”

Foto van Rookvrije Ouders coaches van SineFuma

Rookvrije Ouders coaches van SineFuma

“SineFuma heeft meerdere stoppen-met-roken coaches die betrokken zijn bij Rookvrije Ouders.
SineFuma staat voor goede stoppen-met-roken zorg voor íedereen in Nederland. Met als doel dat straks niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken. Daarom vinden wij het heel belangrijk om (aanstaande) ouders te ondersteunen bij hun stoppoging. Als hun kinderen rookvrij opgroeien is de kans namelijk veel groter dat zij ook nooit beginnen aan roken. En dan werken we samen toe naar een rookvrije generatie!

Onze coaches zetten zich met passie in om iedereen die op weg wil naar een rookvrij leven daar optimaal in te ondersteunen. Want stoppen is niet gemakkelijk. Met onze coaching ga je op een heel praktische manier samen toewerken naar het stopmoment en ook na het stopmoment word je nog een tijd begeleid en klaargestoomd voor een leven zonder sigaret.”

Stoppen-met-roken coach voor Rookvrije Ouders?

Ben je zelf werkzaam als erkende stoppen-met-roken coach en ben je geïnteresseerd in Rookvrije Ouders? Neem contact op met ons via [email protected].

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Rookvrije Start

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, kennis, acties en nieuwe materialen van Rookvrije Start.