Aanpak binnen jouw organisatie

Wil je in jouw organisatie aan de slag met beleid? Wil je betere afspraken maken over jullie stoppen-met-rokenzorg? En wil je beter samenwerken met andere beroepsgroepen? Leer hoe je goede stoppen-met-rokenzorg organiseert binnen jouw organisatie, ziekenhuis of VSV.

Werk samen tussen beroepsgroepen

Zet je samen met collega’s uit de geboorte- en jeugdgezondheidszorg in voor een rookvrije start. Meld jullie werkgroep aan als lokale Taskforce en het zet het onderwerp in de regio op de kaart.

taksforce

Aan de slag met beleid

Het digitaal zorgpad Rookvrije Start biedt VSV’s en JGZ-organisaties informatie, tips en materialen rondom het ontwikkelen en implementeren van beleid. Lees hoe jullie aan de slag kunnen.

beleid

Waarom Rookvrije Start?

Bekijk het introductiefilmpje van de Taskforce. Samen gaan we voor een rookvrije start. Doe jij ook mee?

Actueel

Nieuwe animatie over de risico’s van roken vóór de zwangerschap

In de nieuwe animatie ‘Rookvrij zwanger worden’ zien mensen met een kinderwens (wensouders) waarom het belangrijk is om al te stoppen met rok...

Toekomstige ouders hebben meer hulp nodig bij stoppen met roken

De helft van de vrouwen die vóór de zwangerschap roken, stopt in de eerste drie maanden van de zwangerschap. Het aantal vrouwen dat tijdens d...

Deelnemende organisaties

logos organisaties rookvrije start

Alcoholvrije Start

Alcoholvrije Start biedt verloskundigen, gynaecologen en andere geboortezorgprofessionals scholing en materialen om met (aanstaande) ouders in gesprek te gaan over (stoppen met) alcohol drinken vóór, tijdens en na de zwangerschap.

Alcoholvrije Start

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Rookvrije Start

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, kennis, acties en nieuwe materialen van Rookvrije Start.