Aanvullende informatie over groepsgesprekken lokale coalities ‘Lokaal aan de slag met de Rookvrije Start’

Het Trimbos-instituut organiseert in samenwerking met de GGD Zuid-Limburg in juni 2024 twee groepsgesprekken met professionals uit het medisch en sociaal domein. Tijdens de presentaties aan de lokale coalities die meedoen met het project van de GGD Zuid-Limburg ‘Lokaal aan de slag met de Rookvrije Start’ is al informatie gedeeld over de groepsgesprekken. In dit document wordt aanvullende informatie over de groepsgesprekken gedeeld.

Lokaal aan de slag met de Rookvrije Start

> Direct naar het aanmeldformulier

Het Trimbos-instituut organiseert in samenwerking met de GGD Zuid-Limburg in juni 2024 twee groepsgesprekken met professionals uit het medisch en sociaal domein. Tijdens de presentaties aan de lokale coalities die meedoen met het project van de GGD Zuid-Limburg  ‘Lokaal aan de slag met de Rookvrije Start’ is al informatie gedeeld over de groepsgesprekken. In dit document wordt aanvullende informatie over de groepsgesprekken gedeeld.

Wat is het doel van de groepsgesprekken?

We willen met professionals uit het medische én sociaal domein verkennen op welke manier we zwangere en pas bevallen vrouwen in een kwetsbare positie het beste kunnen bereiken, motiveren en begeleiden bij het stoppen met roken. Wat hebben professionals hiervoor nodig? Welke facilitators en barrières ervaren professionals in het bespreken van stoppen met roken en het toeleiden van zwangere en pas bevallen vrouwen naar stoppen-met-roken hulp?

Hoe zien de groepsgesprekken er uit?

De groepsgesprekken vinden eenmalig online of fysiek plaats, naar voorkeur van de professionals. De gesprekken duren ongeveer 90 minuten. We zoeken in totaal 8-10 professionals per groepsgesprek.

Worden de groepsgesprekken opgenomen?

Na de kennismaking wordt een geluidsopname gestart. Er wordt een opname gemaakt om geen informatie te missen. De geluidsopname wordt na afloop van het groepsgesprek getranscribeerd. Na de transcriptie wordt de geluidsopname vernietigd. Het transcript van het groepsgesprek maakt onderdeel uit van de onderzoeksgegevens.

Hoe publiceren we de resultaten?

De resultaten van de groepsgesprekken worden geanonimiseerd gepubliceerd in een korte rapportage en presentatie.

We gaan zorgvuldig om met de (persoons)gegevens van professionals

Het Trimbos-instituut is verantwoordelijk voor de verwerking van de te verzamelen persoonsgegevens. Wij doen dat met de grootst mogelijke zorgvuldigheid volgens de privacyregels uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (“AVG”).

De groepsgesprekken worden beveiligd (versleuteld) en gescheiden van de contactgegevens opgeslagen. Deze gegevens worden na afronding van het onderzoek tien jaar bewaard of langer wanneer deze gegevens wetenschappelijk nog relevant zijn.

Hier is meer informatie te vinden over hoe wij omgaan met persoonsgegevens en over de rechten van deelnemende professionals en de contactgegevens van de functionaris gegevensbescherming.

Aanmeldformulier groepsgesprekken 'Lokaal aan de slag met de Rookvrije Start'

Bedankt voor je interesse in de groepsgesprekken van het project 'Lokaal aan de slag met de Rookvrije Start'. Vul hieronder het aanmeldformulier in. Nadat we je aanmelding hebben ontvangen, nemen we z.s.m. contact met je op. Voor eventuele vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met Babette Spaargaren via bspaargaren@trimbos.nl. Aanmelden kan tot en met 24 mei 2024.

Naam(Vereist)
Voorkeur voor een fysieke of digitale bijeenkomst(Vereist)
Datum (meerdere opties mogelijk)(Vereist)
Vul in op welke momenten je beschikbaar bent. We plannen de groepsgesprekken op de momenten waarop de meeste mensen kunnen. Uiterlijk 27 mei laten wij per mail weten welke momenten er geprikt zijn.
Privacy(Vereist)
Aanmelding kennismakingsgesprek(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.