• Zoek
  • NL / EN

Interventie Drinktest aanpassen aan nieuwste wetenschappelijke richtlijnen

De Drinktest is een online toepassing die inzicht geeft in het eigen alcoholgebruik. Drinktest.nl is ontwikkeld om mensen die alcohol drinken informatie en advies te geven. De adviezen worden op basis van de antwoorden op de vragenlijst geformuleerd door een speciaal ontwikkeld computerprogramma. De adviezen zijn o.a. gebaseerd op richtlijnen van de Gezondheidsraad. Het publiek kan de test zelfstandig, gratis en anoniem invullen op www.drinktest.nl

Vraag

In 2015 zijn de nieuwe ‘Richtlijnen Goede Voeding 2015’ van de Gezondheidsraad uitgekomen. Hierin zijn nieuwe alcoholadviezen opgenomen. De Drinktest is gebaseerd op de verouderde richtlijnen. Kunnen jullie de adviezen in de Drinktest aanpassen aan de nieuwe richtlijnen van 2015?

Aanpak

De Drinktest bestaat uit ongeveer 600 teksten en adviezen die moesten worden aangepast aan de nieuwe richtlijnen. Voorheen was de richtlijn voor vrouwen om niet meer dan één standaardglas per dag te drinken en voor mannen niet meer dan twee. De nieuwe richtlijnen maken geen onderscheid meer tussen mannen en vrouwen. Alle adviezen voor mannen moesten dus worden aangepast. Ook hebben we inhoudelijk nog eens goed naar alle teksten gekeken en deze aangepast aan nieuwe inzichten.

Resultaat

Het resultaat is een Drinktest die weer is gebaseerd op de huidige wetenschappelijke inzichten.