Snel beter in je vel: zelfhulp bij piekeren en stress

Snelbeterinjevel.nl biedt 3 online trainingen aan voor mensen die willen werken aan slaap-, pieker- of stressklachten. De trainingen zijn onbegeleid en dus zelfstandig te volgen.

Slaapproblemen, stress en piekeren zijn veelvoorkomende klachten die aantoonbaar samenhangen met depressie. Het doel van de trainingen is dan ook om zowel slaap-, stress en/of piekerklachten als depressieve klachten te verminderen.

  • Thema: Mentale gezondheid
  • Doelgroep: Volwassenen
  • Type: Zelfhulp; web app
  • Kosten: Gratis

Hoe werkt het?

Een training bestaat uit praktische oefeningen die mensen kunnen helpen om hun slaap-, pieker- of stressklachten te verminderen. De oefeningen bestaan uit tips en testjes die helpen om meer inzicht in de klachten te krijgen. Daarnaast is er de mogelijkheid om een dagboek bij te houden met de ernst van de klachten. De keuze is aan de deelnemer welke oefeningen eerst worden uitgevoerd, en welke later. De trainingen zijn gratis te volgen via Snelbeterinjevel.nl. Het wordt aanbevolen de training in zo’n 4 tot 6 weken af te ronden.

Onderbouwing

Snelbeterinjevel.nl heeft van het RIVM de erkenning ‘Goede aanwijzingen voor effectiviteit’ gekregen. Dat betekent dat er uit een effectonderzoek is gebleken dat de drie interventies zorgen voor een afname in depressieve klachten, slaapproblemen en stress-, pieker- en angstklachten. Deze klachten namen meer af in de interventiegroep dan in de controlegroep. De online trainingen hadden ook effect op het welbevinden: dit nam meer toe in de interventiegroep dan de controlegroep. De online trainingen hadden geen effect op stressklachten.

Logo snel beter in je vel

Meer informatie

featured_image
Felix Bolinski